Президентът Румен Радев и опозицията вече са отписали правителството на

...
Президентът Румен Радев и опозицията вече са отписали правителството на
Коментари Харесай

Правителството Петков пада! Радев тотално е отписал Харвардците, готвят избори през септември

Президентът Румен Радев и опозицията към този момент са отписали държавното управление на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев и се приготвят за предварителни избори през септември, оповестява ПИК.

Единственото изискване, което Румен Радев е сложил освен на опозиционните партии, само че и на някои от политическите сили в ръководството, е да не му се постанова да прави служебно държавно управление през зимата. И назначеният от него кабинет да не поема властта през октомври, ноември и декември, когато се чака най-смъртоносният удар от цените на горивата върху бизнеса и потребителите, както и прерастването на инфлацията в стагфлация.

Изчисленията на ужасените политици от пребиваването на Петков, Василев и компанията им във властта сочели, че харвардските аферисти мъчно ще удържат ръководството след края на юни.

А аргументите за това са две. И двете са свързани с повдигането на ветото на България върху старта на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз. Ако това не се случи до края на френското председателство, опитите за което сочи и засилената интензивност на френския президент Еманюел Макрон и на хората му, европейските либерали ще прекратят поддръжката си за Петков.

При към този момент оттеглената поддръжка за него и от Съединени американски щати, той няма никакъв късмет да се задържи на власт, изключително във вихъра на създаваните от държавното управление му рецесии и неспособността да ги овладеят.

Освен това харвардските аферисти ще се лишат и от близо 12-те милиарда лв. в европари, които би трябвало да получат от многострадалния български План за възобновяване и резистентност.

Той беше утвърден финален в целия Европейски Съюз. Това стана след визитата на ръководителя на Европейска комисия Урсула дон дер Лайен. Различни изказвания гласят, че подписването се случило против клетвения ангажимент на Кирил Петков България да пусне Северна Македония за договаряния с Европейски Съюз.

При това състояние, в случай че страната ни не вдигне ветото, пари от Общността по проекта няма да има или най-малко не в скоро бъдеще. А обещанията на Петков, че България ще стартира незабавно осъществяването на плановете със лични средства, няма по какъв начин да се реализира, защото нито има пари за това в хазната, нито има готови промени в законите за реализацията на ограниченията и плановете.

Заради което и орисникът, ментор и настойник на Кирчо и Кокорчо – Иво Прокопиев, също ужасно се е изнервил и е вдигнал скандал.

Ако Кирил Петков обаче въпреки всичко дръзне да прекрачи позицията на Народното събрание и на КСНС за участието на Северна Македония в Европейски Съюз и без да пита вдигне ветото посредством решение на държавното управление, с цел да си обезпечи най-малко европарите и да задоволи щенията на настойника си Прокопиев, тогава останалите политически сили ще го съборят от власт.

Това най-вероятно ще стане първо по линия на самата ръководеща четворна коалиция, от която неотложно ще излязат и Има Такъв Народ, и Българска социалистическа партия, защото Нинова и Трифонов неведнъж декларират, че Северна Македония е граница, която, в случай че се прекрачи, ще събори кабинета. И по линия на парламентарната съпротива, която ще упрекна Петокв в национално изменничество.

Вероятно следователно президентът Радев също обществено ще смъкна доверието си от своите творения във властта. Вчера той разгласи, че не има намерение да взе участие дружно с премиера Кирил Петков в среща с президента на Франция Еманюел Макрон по тематиката Северна Македония.

„Няма прогрес по откритите въпроси сред София и Скопие. Затова и няма изискване за моя аудиенция в Париж, за която се писа. Оценявам ангажираността на нашите европейски сътрудници, само че желая да видя действителни резултати“, отсече Радев.

Което значи, че харвардските аферисти Петков и Василев нямат потребен ход след края на юни.

До този извод са стигнали и всички политически фактори, които са в положение да провокират предварителни парламентарни избори. Совалките сред тях са непрекъснати и тактиката им към този момент е направена.

Между Румен Радев, опозиционните партии и някои от ръководещите политически сили е реализирано единодушие президентът да сформира следващия си, четвърти, длъжностен кабинет за летните месеци. А предварителните парламентарни избори да бъдат планувани най-късно до края на септември. И новото държавно управление да преведе страната и жителите й през зимната рецесия на крилете на новите очаквания и първичния толеранс в доверието към него.Вече от близо месец в общественото пространство се разискват и възможни имена за предстоящ длъжностен министър председател, назначен от Радев. Самият той обаче твърдо премълчава отговора на въпроса дали приготвя нов длъжностен кабинет.

Развръзката ще пристигна до края на този месец. А доста от самите днешни министри към този момент са подготвени за това.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР