Президентът Румен Радев е сменил министъра на външните работи Николай

...
Президентът Румен Радев е сменил министъра на външните работи Николай
Коментари Харесай

Радев назначи нов външен министър на мястото на Николай Милков

Президентът Румен Радев е сменил министъра на външните работи Николай Милков и е назначил Иван Кондов на неговото място на фона на продължаващата неизясненост към съставянето на постоянен кабинет.

Милков към този момент има ново предопределение - той беше избран за дипломат на България в НАТО, откакто към този момент беше дипломат на страната във Франция.

Позицията стоеше овакантена в продължение на повече от една година, откакто титулярът ѝ Драгомир Заков беше определен за боен министър в кабинета на Кирил Петков. След рухването на държавното управление, Заков не се върна на тази служба, само че не бе определен и нов представител.

Само преди няколко дни в " Панорама " Николай Милков твърдеше, че не знае дали и по кое време Румен Радев ще направи промяна в Министерство на външните работи.

" Смятам, че това е решение, което той ще вземе - по кое време тъкмо би следвало аз да отпътува в НАТО. В взаимозависимост от това ще бъде взето и решението дали би трябвало да бъде назначен нов длъжностен министър или не. Към момента аз не мога да изнеса такава информация. Но логиката на такова предопределение е, че то е незабавно ", разясняваше той.

В същото предаване той хвалеше за Украйна, която подрежда България на девето място по принос като дял от Брутният вътрешен продукт - макар че президентът Радев твърдо се противопоставяше на самодейността на 48 Народно заседание за изпращане на оръжия и муниции.

Новият длъжностен министър на външните работи Иван Кондов е непрекъснат секретар на Министерство на външните работи от 2021 година Завършил е " Международни връзки в УНСС, кариерата му във Външно министерство стартира в средата на 90-те години.

През 2017-2021 година той е дипломат на България в Испания. Работил е и като шеф " Протокол " в администрацията на президента Росен Плевнелиев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР