Президентът Румен Радев е склонен да подкрепи първо ремонт на

...
Президентът Румен Радев е склонен да подкрепи първо ремонт на
Коментари Харесай

Румен Радев е склонен да подкрепи първо ремонт на старата ни военна техника

Президентът Румен Радев е податлив да поддържа първо ремонт на остарялата ни военна техника, а след това да се дават милиарди за нова. " Дилема е дали да ремонтираме остарялата си техника, или да влагаме в нова ", уточни президентът. Все отново нова техника ни е нужна, само че държавното управление би трябвало деликатно да проучва обстановката. Това е дълъг и комплициран развой, съобщи още президентът, който взе участие в полемиката " Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска защита ".

 © Българска телеграфна агенция
Трябва да покажем, че можем да генерираме качества и действителен принос в общата европейска защита, сподели президентът Румен Радев при откриването на полемиката " Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска защита " в Централния боен клуб в София.

Сред участниците във форума са също министър председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, президентът на ПЕС Сергей Станишев, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Държавният глава уточни, че Европейски Съюз през последните години изживява дълбока промяна в схващанията си за ролята на военната мощност и сега се вижда по-всеобхватен метод, европейските водачи преглеждат военната мощност като нов подтик за консолидираното на Европа. Трябва да бъдем доста гъвкави и прозорливи, да отговорим на тези визии, да сме в крайник с времето, уточни президентът Радев.

Той означи, че ясно е било казано от всички, че бъдещите европейски сили не могат да заместват НАТО, могат единствено да го допълват. Президентът уточни казуса със мощната фрагментация на отбранителната промишленост на Европейски Съюз. В Европейски Съюз има 186 съществени платформи въоръжение, в Съединени американски щати са единствено 30, уточни Радев. Финансовите загуби от подобен фрагментиран метод се равняват на от 50 до 100 милиарда евро на година.

Нека се насочим върху консолидираното на изследователските структури и организации. Европейският фонд за защита има упоритостта да влага главно във военнонаучни проучвания и да генерира финансов потенциал от 500 млн. евро след 2020 година. Тук е огромният късмет на България, да бъде дейна в тези процеси, да покаже водачество и зрялост, означи президентът Радев.

Той посочи, че е значимо какви са посланията, които излъчваме във връзка с проблемите на сигурността и вложенията в нашата сигурност. Трябва да преодолеем безапелационното занемаряване в процесите на рационализация на въоръжените сили, съобщи президентът Радев.

Президентът се причисли към поздравленията във връзка на 105-ата годишнина на българската авиация и Военновъздушни сили.
Общата европейска защита е горещ приоритет за Европа, уточни модераторът на форума Соломон Паси. Конференцията има за цел да оформи националните ни визии по общата европейска защита.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР