Президентът Румен Радев е на посещение във Федерална Република Германия.Днес

...
Президентът Румен Радев е на посещение във Федерална Република Германия.Днес
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Радев след срещите в Германия: Имаме пълно разбиране за дерогацията за вноса на петрол

Президентът Румен Радев е на посещаване във Федерална Република Германия.

Днес държавният ни глава организира среща със своя сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер в президентския замък „ Белвю “ в Берлин. След това Радев беседва и с канцлера на Германия Олаф Шолц във Федералното канцлерство.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Имаме цялостно схващане за дерогацията за вноса на нефт, разгласи пред публицисти президентът, като акцентира, че е задоволен от разбирането на немската страна по всички значими позиции за България. Продължава разговорът на най-високо политическо равнище.

Във фокуса на диалозите са двустранните връзки сред България и Германия, задълбочаването на икономическото и капиталовото съдействие, тематики от дневния ред на Европейския съюз, диверсификацията на енергийните доставки и подсилване на сигурността на Европа в подтекста на войната в Украйна.

В делегацията на българския държавен глава са включени представители на управленията на национално представителните работодателски организации в България, както и управлението на най-голямата икономическа зона на Балканите „ Тракия “. В състава на делегацията са също и представители на бизнеса с към този момент открити партньорства в Германия, в региона на различните енергийни източници.

Снимка: Ирина Цонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР