Президентът Румен Радев е изпратил официален отказ за освобождаване на

...
Президентът Румен Радев е изпратил официален отказ за освобождаване на
Коментари Харесай

Румен Радев официално е отказал да освободи главния секретар на МВР

Президентът Румен Радев е изпратил формален отвод за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Миналата седмица министър Калин Стоянов изпрати стимулирано искане за това към президента.

Отстраняването на Петър Тодоров бе поискано от премиера Николай Денков. Това стана след заседание за зачестилите тежки престъпни закононарушения, измежду които и разстрелът на Алексей Петров. Денков изясни, че липсва доверие сред министъра и основния секретар на Министерство на вътрешните работи и на процедура двамата не работят в синхрон.

" Мотивите към предлагането за премахване на основен комисар Петър Тодоров от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи са напълно политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Посочените причини за неналичието на организация и надзор върху дейностите на Министерство на вътрешните работи са в остро несъгласие с Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година на самото Министерство на вътрешните работи. В личните си отчети Министерство на вътрешните работи регистрира по-добри резултати и във връзка с записаните, и при разкритите закононарушения ", се споделя в известие до медиите от пресцентъра на президентството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР