Президентът Румен Радев бе критичен: „В една невиждана досега каскада

...
Президентът Румен Радев бе критичен: „В една невиждана досега каскада
Коментари Харесай

Кой каква оценка писа на първите 100 дни на правителството?

Президентът Румен Радев бе сериозен: „ В една невиждана до момента каскада от рецесии държавното управление имаше своите 100 дни, само че тези рецесии не дават толеранс на българските жители и бизнеса, а цените порастват. Аз чакам държавното управление да се концентрира върху гарантирането на енергийната и продоволствената сигурност. Все още хората чакат резултати “.

Вицепрезидентът Илияна Йотова писа оценка „ Много добър 4,5 “, най-малко към този момент. „ Неуверени са първите стъпки на държавното управление, нужна повече информация от всеки един министър за свършеното през тези 100 дни “, сподели тя. Все отново за Йотова на този стадий, в рецесиите, кабинетът се оправят относително добре.

Тома Биков от ГЕРБ посече ръководещите. Според него било безусловно несъмнено, че 100 дни след началото на това ръководство в България преди всичко се живее по-зле.

Оцениха се и партиите, част от четворната коалиция.

„ За 100 дни се оправяме добре, стремим се да повишим темпото на измененията “, сподели шефът на Народното събрание Никола Минчев , който е народен представител от партията на премиера „ Продължаваме промяната “. По думите му оценката цяла да бъде по-добра, в случай че ситуацията, в която работят е по-различна. Не напълно приемливоте резултати той изясни с „ избухналата война “.

Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната “ акцентира, че за 100 дни държавното управление ръководи няколко рецесии – Коронавирус, инфлацията с цените на енергоносителите и войната в Украйна, като се оправя добре.

След 100-те дни ръководство на държавното управление оценката на Владислав Панев е 5 от 6. По думите на заместник-председателя на парламентарната група на „ Демократична България “ и съпредседател на „ Зелено придвижване “ това, което е допустимо, се прави.

„ Тези 100 дни бяха едни от най-тежките, проблемите са големи - войната, коронавирус рецесията, инфлацията, корупцията “, счита Станислав Балабанов от партията на Слави Трифонов „ ИТН “.

Новият ръководител на БСП-София Иван Таков дефинира първите 100 дни от мандата на кабинета на Кирил Петков като „ тежки дни в комплицирана настройка “. „ Първите 100 дни се трупаха рецесия върху рецесия – здравната, икономическа, енергийна, а в този момент и със обстановката в Украйна нещата са доста тежки за държавното управление. Виждаме и някои позитивни неща като обезщетенията за бизнеса. Също по този начин задържането на цената на тока изигра позитивна роля в бюджетите на семействата “, сподели той и изрази вяра, че кабинетът ще изкара цялостния си мандат и ще форсира темповете, с които работи, а най-важното предизвикателство и това, за което би трябвало да работи сега, е повишение на приходите на хората.

И въпреки всичко, крайната оценка я дава българският народ…
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР