Президентът Румен х на Софийския университет Св. Климент Охридски за

...
Президентът Румен х на Софийския университет Св. Климент Охридски за
Коментари Харесай

Президентът Радев със специално послание към бъдещите журналисти от СУ

Президентът Румен х на Софийския университет " Св. Климент Охридски " за 70-годишнината от основаването на специалността " Журналистика ". Отличието беше получено от декана на ФЖМК проф. доктор Веселина Вълканова на академичното празненство за 70 години на специалността " Журналистика ", което продължава в аулата на Софийския университет.

През академичната 2022/2023 година Факултетът по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет " Св. Климент Охридски " празнува 70-годишнината от основаването на специалността " Журналистика ", с което се слага началото на висшето академично обучение по публицистика в България.

В словото си президентът Радев насочи думи на благодарност към управлението и преподавателите от ФЖМК, както и към младежите в аулата - студентите по публицистика, и ги прикани да отстояват истината, каквото и да им коства. " Не забравяйте, че свободата на словото стартира с Вашата персонална независимост , достолепие и съвест. Искрено Ви искам триумф ", пожела президентът.

В препълната зала на СУ участваха служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, преподаватели и студенти, генералният шеф и заместник-генералният шеф на Българската телеграфна организация (БТА) - Кирил Вълчев и Евгения Друмева, Петко Азманов - основен редактор на Дирекция " Международна информация " в Българска телеграфна агенция, генералният шеф на Българското национално радио Милен Митев, представители на медии, измежду които и доста телевизионни публицисти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР