Президентът Реджеп Тайип Ердоган каза късно вчера, че отхвърля искането

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган каза късно вчера, че отхвърля искането
Коментари Харесай

Президентът на Турция: Няма да прекратим акцията в Сирия!

Президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели късно през вчерашния ден, че отхвърля настояването на американския си сътрудник Доналд Тръмп за преустановяване на антитерористичната интервенция на Турция в Северна Сирия, заяви БГНЕС.

" Г-н президентът /Доналд Тръмп – бел. ред./, изиска да обявим преустановяване на огъня. Никога няма да го създадем ", сподели Ердоган като повтори, че Турция изключва всевъзможни договаряния с терористи.

" Не е допустимо преустановяване на огъня в Сирия, до момента в който отрядите на ПКК не се изтеглят от граничната зона ", сподели той и добави: " Казах му, че Турция няма да договаря с терористите ". 

Турският президент разгласи, че задачата на интервенцията „ Мирна пролет “ е ПКК да се реалокира оттатък 32 километровата зона в Северна Сирия. По отношение на основния град Манбидж Ердоган разяснява, че терористите не би трябвало да остават там.

" Режимът на Асад, влизащ в Манбидж, не е доста отрицателен (като развитие), само че ПКК би трябвало да изоставен ", уточни президентът и посочи, че диалозите с американски и съветски представители за Манбидж и Айн Ал-Араб (Кобани) не престават.

Турският президент посочи, че страната му не се тормози от наказания. 

Коментарите на Ердоган идват ден, откакто Съединени американски щати оповестиха наказания против две турски министерства и трима висши държавни чиновници поради антитерористичната интервенция на Турция в Североизточна Сирия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР