Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените

...
Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените
Коментари Харесай

Димитър Главчев отправи ултиматум към Румен Радев за смяната на министри

„ Президентът Радев би трябвало да издаде декрет за промяна на препоръчаните от мен министри, само че съм подготвен на разговор. Ако не се съобрази с моите оферти, отговорността ще е негова “ , съобщи служебният министър председател Димитър Главчев .

„ Отговорността за министрите, които предлагам, е напълно моя. Както виждате, всички бягат от отговорност. Ако някой има други визии по въпроса, този, който осуети препоръчаните от мен промени, ще понесе отговорност. Винаги съм бил в контакт с президента, комуникирали сме при потребност “ , акцентира той.

Седмица, откакто кабинетът постави клетва, служебният министър председател изиска да размени двама министри . Главчев упорства посланик номер едно Стефан Димитров да отстъпи поста си на Даниел Митов. Искането пристигна три часа, откакто за това настоя Бойко Борисов.

Ден по-късно министър председателят изиска и отдръпването на земеделския министър Кирил Вътев . За да станат измененията действителни обаче, е необходим президентски декрет. Той досега не е публикуван, а президентът изиска среща с Главчев, с цел да обсъдят претекстовете за рокадите.

Заради контракта сред „ Булгаргаз “ и „ Боташ “: ПП-ДБ желае изключително съвещание на Народното събрание

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР