Президентът Радев потърси сигурност за себе си при назначенията в

...
Президентът Радев потърси сигурност за себе си при назначенията в
Коментари Харесай

Защо смениха шефовете на НАП и митниците? Разкритие от политолог

Президентът Радев потърси сигурност за себе си при назначенията в служебния кабинет. Това разяснява политологът доцент Татяна Буруджиева в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA News. Според нея промяната на шефовете на Национална агенция за приходите и митниците е доста основна, тъй като е значимо по какъв начин ще вървят приходите и дали този развой ще може да бъде следен от това държавно управление.

„ Според мен промяната им е оценка за секторите и методите, по който се развиваха политиките на предходното ръководство в тези два бранша. Така изрично се демонстрира, че президентът няма доверие в ръководителите на тези два бранша – по този начин, както са работили преди този момент. Става дума и за два основни бранша във връзка с работата на самото служебно държавно управление. Важно е по какъв начин ще вървят приходите и дали този развой ще може да бъде следен от служебното държавно управление ”.

„ Имам възприятието, че президентът потърси сигурност за себе си, откакто при предходните два промотираше разнообразни политически фигури. Сега е заложил – в огромната си част – на хора, които са били в служебни кабинети. Второ – в този длъжностен кабинет участват на основни места съветници на президента, които са част от неговата администрация. Това са хора, които сякаш нямат проблем да се върнат назад в „ личната си кожа ”, най-малко като се гледат техните биографии,. Не виждам хора, които биха търсили посредством служебния кабинет някакво развиване ”, разяснява още доцент Буруджиева в отговор на въпрос по какъв начин би определила служебния кабинет на президента Румен Радев.

Тя разяснява и сваленото доверие от страна на Българска социалистическа партия към членовете на партията, които бяха назначени за служебни министри. „ По-голям удар към Българска социалистическа партия, съгласно мен е, назначението на Никола Стоянов, който Нинова уволни от ВМЗ.  Защото информацията, която той към този момент дава като информация – непосредствено нападна облика на самия водач на Българска социалистическа партия. Чудя се каква е задачата за назначението му, тъй като Нинова няма проблем с управлението на партията си ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР