Президентът показва, че може и трябва да се управлява по

...
Президентът показва, че може и трябва да се управлява по
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Местните избори станаха повод за нови поведения, нова стратегия

Президентът демонстрира, че може и би трябвало да се ръководи по различен метод. Точно това чакат огромна част от българските жители. Обществото желае да се прави политика по нов метод. Бюджетът се прави, с цел да действа страната и обществото да бъде задоволено.

Това съобщи проф. Александър Маринов в ефира на Българска национална телевизия.

" Проблемът е, че свадите в Народното събрание не са някакво театро, те са всъщност и засягат значими въпроси. Ние всички се радваме, че ръководството не пада, а то в последна сметка би трябвало да прави работа ", акцентира Александър Маринов.

По думите му, откакто има хипотетична опция президентът да наложи несъгласие бюджета, това може да се случи.

" Единодушно мнението за този бюджет, направен от, е сериозно. Въпросът не е да имаме някакъв бюджет, а да имаме допустим бюджет ", сподели Маринов.

Професор Александър Маринов разяснява, че локалните избори са били една от аргументите за нова тактика на ръководство на някои от водещите партии в Народното събрание.

" Местните избори станаха мотив за нови държания, нова стратегия. Местните избори породиха напрежение във всяка една от партиите и бяха следващият тест, въпреки и индиректен, за държавната стратегия, която не се извършва ", посочи той.

Според проф. Маринов не е втора политическа мощ и гласоподавателите им са затворени в едни етногеографски граници.

" Те имат нулево наличие в огромните градове на страната. Такава партия не може да претендира за водеща. постоянно са били мощни, само че се държат надалеч над действителния си потенциал. Заявките за места в изпълнителната власт на не са задоволително подплатени с запас, с цел да бъдат наложени по този метод ", изясни професорът.

Той изясни, че обстановката към измененията в конституцията е много неразбираема, тъй като има доста съществени несъгласия вътре в така наречен конституционното болшинство.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР