Президентът плаща скъп данък за своето политическо лековерие, когато го

...
Президентът плаща скъп данък за своето политическо лековерие, когато го
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Успехът на президента силно зависи от конюнктурата, която не е в негова полза

" Президентът заплаща безценен налог за своето политическо лекомислие, когато го утвърди. Той е в доста деликатна позиция. Може би е трябвало да слуша интуицията си, че това държавно управление е изцяло несъответстващо и несъразмерно по отношение на потребностите на българския политически ден ", съобщи външнополитическият анализатор Валентин Вацев.

В стратегия Хоризонт на БНР той разяснява връзките сред президента Румен Радев и кабинета на Кирил Петков.

" Успехът на президента мощно зависи от конюнктурата, която не е в негова изгода ", изясни Вацев в предаването на Петър Волгин " 12+3 ".

" Войната в Украйна е война сред Русия и НАТО ", счита той.

" Ако беше в действителност сред Русия и Украйна, войната би свършила за две седмици ", сподели още Вацев.

" На този стадий българската политическа класа съчетава кумовата срама - да не се плюе непосредствено в очите на Русия - с евроатлантическата взаимност - изнасяме ли оръжие за Украйна, изнасяме, само че публично твърдим, че не знаем къде отива то, " сподели той по тематиката за военна помощ за Украйна.

Според него " българската промишлена класа, бизнесът няма да елементарни на българското ръководство газовия удар, защото този удар против българската стопанска система е неизпълним. Аз не знам по какъв начин може да бъде обезщетен той. Принципът на ценностната ориентировка свършва, когато е погазен правилото на интереса. Когато бизнесът се унищожава с газови офанзиви, той си резервира правото безшумно да ненавижда ".

Във връзка с идното основаване на партията на Стефан Янев, носеща името " Български напредък ", Вацев попита дали тя ще е лява по български, или лява по американски, тъй като " в доста връзки тези два вида ляво са перпендикулярни ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР