Президентът не може да бъде разследван, срещу него не могат

...
Президентът не може да бъде разследван, срещу него не могат
Коментари Харесай

КС отсече: Президентът не може да бъде разследван!

 Президентът не може да бъде разследван, против него не могат да се употребяват специфични разследващи средства, не може и да бъде проверяван от прокуратурата до момента в който заема поста си.

Това е единомислещият отговор на Конституционния съд до главнният прокурор Иван Гешев. Тълкувателното решение се отнася и за вицепрезидента.

Тълкувателното решение излезе след запитване на основния прокурор Иван Гешев при започване на годината. Той насочи шест въпроса за имунитета на президента, а много от магистратите дефинираха делото като полититическо. По-късно държавното обвиняване популяризира телефонни записи по следствие, спряно предходната седмица поради имунитета на Румен Радев. 

Подслушвани са диалози с присъединяване на началника на Военновъздушните сили ген.-майор Цанко Стойков по отношение на инспекцията на Антикорупционната комисия за брачната половинка на президента Десислава Радева, тогава Генчева.

Конституцинният съд позволи за разглеждане настояването на Гешев за тълкувателно решение, какви са рамките на имунитета на президента и по кое време той може да бъде разследван. Подобно питане не е имало от 1991 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР