Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейският лидер Ким

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейският лидер Ким
Коментари Харесай

Лидерите на Северна и Южна Корея изкачиха смятан за свещен вулканичен връх

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейският водач Ким Чен-ун завършиха тридневната си среща с изкачването на вулканичен връх, считан за заветен в двете страни. Мун Дже-ин дойде по въздух до подножието на връх Пекту, до китайската граница, където беше посрещнат от Ким Чен-ун. После двамата водачи, съпроводени от съпругите си, се превозиха с въжена линия до така наречен Небесно езеро на върха на планината. Те се разходиха в региона с други публични лица.

 © Българска телеграфна агенция
Мун Дже-ин е прочут с заниманието си на алпинист. Миналата година той на два пъти е преодолявал направления в Хималаите.

Президентът на Южна Корея неведнъж е казвал в предишното, че фантазията му е някой ден да изкачи Пекту. По време на първата си среща с Ким Чен-ун през април т.г. Мун Дже-ин загатна за тази своя фантазия и изрази вяра, че водачът на Северна Корея ще помогне тя да се реализира.
 Лидерите на Северна и Южна Корея подписаха съглашение в Пхенян Лидерите на Северна и Южна Корея подписаха съглашение в Пхенян
Севернокорейският водач Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин подписаха обща декларация във втория ден от срещата си в Пхенян. По-късно мин...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР