Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и американският лидер Доналд

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и американският лидер Доналд
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея прекратяват военните учения по време на Олимпиадата

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и американският водач Доналд Тръмп се съгласиха да прекратят постоянните военни учения на двете страни по време на Зимните олимпийски игри през февруари, оповестява " Йонхап ".

Двамата са се договорили по време на телефонен диалог, посочи представител на Синия дом (президентството на Южна Корея - Бел. ред.).

По-рано Мун Дже-ин изиска от Вашингтон краткотрайно да спре военните учения на Корейския полуостров.

Вярвам, че ще бъде от огромна помощ за реализиране на триумф на Зимните олимпийски игри, в случай че изразите желание за отсрочване на взаимните южнокорейско-американски военни учения по време на игрите при положение, че Северна Корея не извърши провокации, споделил Мун пред американския водач.

Тръмп се съгласил, отбелязвайки, че Мун може да съобщи на КНДР, че няма да има военни учения по време на игрите.

В известие Белият дом удостовери, че двамата водачи са се съгласили да прекратят ученията, с цел да могат двете страни да се съсредоточат върху безвредното осъществяване на игрите.

" Ройтерс " оповестява, че американският общественик ще изпрати високопоставена делегация на игрите, в която ще има и от фамилията на Тръмп.

Държавният глава на Съединени американски щати също е изразил вяра двете Кореи да реализират добър резултат по време на договарянията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР