Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че минималният доход за

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че минималният доход за
Коментари Харесай

Мадуро обеща минималният доход на работещите да достигне 130 долара на месец

Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че минималният приход за работещите ще бъде 130 $ на месец, без да изяснява какви бонуси за чиновниците в обществения бранш и пенсионерите ще бъдат включени в тази сума и дали планува нарастване на минималната месечна заплата, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Мадуро разгласи смяната на фона на настояванията на служащите за нарастване на заплатите, месеци преди президентските избори, на които желае да завоюва трети мандат.

Увеличението на заплатите не съумява да отговори на дву- и трицифрената годишна инфлация, записана през последната година, отбелязва Ройтерс. До март потребителските цени са се нараснали с 67,75% на годишна база. Месечната минимална работна заплата от 130 боливара, което се равнява на 3,5 $ по формалния курс, не е поправена от март 2022 година, само че държавното управление изплати
бонуси на чиновниците в обществения бранш и пенсионерите, като през февруари тази година ги увеличи до 100 $.

" Днес вземам решение да повиша цялостния най-малък приход на служащите най-малко до 130 $ ", съобщи Мадуро на събитие по случай Международния ден на труда. " Ще възстановим приходите на служащите, приходите на страната, малко по малко ".

През тази година държавното управление на Мадуро усили напъните си да сведе инфлацията до двуцифрено число, като се стреми към нарастване на обществените разноски преди изборите. Профсъюзите на учителите, университетските преподаватели, здравните служащи и други желаеха корекции на заплатите, с цел да компенсират загубите от инфлацията през последните няколко години.

Според учителския профсъюз разноските за храна за едно семейство са над 500 $ на месец, отбелязва Ройтерс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР