Президентът на Венецуела Николас Мадуро твърди, че заявките за предварителните

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро твърди, че заявките за предварителните
Коментари Харесай

Венецуела ще пуска втора криптовалута - Petro Gold

Президентът на Венецуела Николас Мадуро твърди, че поръчките за предварителните продажби на криптовалутата Petro надвишават 730 млн. $.

© Handout Още по тематиката
Най-голямата банка в Латинска Америка ще работи с Ripple

Блокчейн мрежа RippleNet се явява съперник на интернационалната платежна система SWIFT
22 фев 2018
Криптовалутите - новият Клондайк

Все повече хора в България копаят и търгуват с Bitcoin, Ethereum и други
9 фев 2018
Пътеводител към света на криптовалутите

Дигиталните валути и блокчейн, обяснени за начинаещи
9 фев 2018 След като при започване на тази седмица Венецуела пусна първата държавна цифрова валута Petro, президентът Николас Мадуро разгласи, че в идващите дни страната ще предложи нова криптовалута - Petro Gold. За разлика от първата монета, чието покритие е петролът, втората щяла да бъде обезпечена със злато. Не е ясно обаче дали венецуелският водач приказва за златните запаси в централната банка на страната или за неразработените мини, написа Reuters.

Мадуро се надява, че криптовалутите ще оказват помощ на Венецуела да се оправи с финансовите наказания на Съединени американски щати и хиперинфлацията. Във вторник той сподели, че единствено на старта на предварителната продажбата на Petro са били направени поръчки за над 735 млн. $. Друго публично удостоверение на тази информация обаче няма.

Има обаче и такива, които се опълчват на новата цифрова валута. Лидерите на опозицията във Венецуела да вземем за пример я обгърнаха за противозаконна, а редица вложители оспорват цената й, като се има поради платежоспособността и прозрачността на страната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР