Президентът на Венецуела Николас Мадуро ще се кандидатира за трети

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро ще се кандидатира за трети
Коментари Харесай

Венецуелският президент Мадуро прие партийната номинация за трети мандат

Президентът на Венецуела Николас Мадуро ще се кандидатира за трети мандат на изборите на 28 юли, от които държавният уред изключи главния му противник - любимец в изследванията на публичното мнение.


" Ще отидем на нова победа ", съобщи 61-годишният Мадуро, приемайки формалната номинация на ръководещата си партия PSUV за неин претендент, след 11 години на власт, белязани от наказания, стопански срив и обвинявания в широкоразпространени репресии.

Нямаше кандидат от средите на придвижването " Чависти ", което е на власт от 25 години и носи името на известния предходник на Мадуро Уго Чавес.

" Аз съм тук поради народа, по тази причина през днешния ден, на 16 март тази година, 2024 година, одобрявам президентската кандидатура за изборите на 28 юли ", съобщи настоящият президент.

В края на третия си следващ мандат Мадуро ще е служил 18 години като президент на в миналото проспериращата южноамериканска страна.

От 2013 година насам той ръководи тежка икономическа рецесия, влошена от глобите на Съединени американски щати, вследствие на която 7 млн. души напуснаха страната, а Брутният вътрешен продукт спадна с 80 % за десетилетие.

С поддръжката на системата на политически подкрепи, армията, както и на Куба, Русия и Китай, той консолидира властта си над Народното събрание, правосъдната система и други държавни институции и вкара в пандиза и обезврежда критиците и кандидатите.

Лидерът на опозицията Мария Корина Мачадо, която съгласно изследванията на публичното мнение би победила настоящия президент в почтена конкуренция, беше дисквалифицирана от съдилища, подкрепящи Мадуро, по обвинявания в корупция, които се отхвърлят като несъстоятелни, и за поддръжка на западните наказания против режима. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР