Президентът на Венецуела Николас Мадуро е готов за диалог със

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро е готов за диалог със
Коментари Харесай

Мадуро иска пряк диалог със САЩ

Президентът на Венецуела Николас Мадуро е подготвен за разговор със Съединени американски щати. „ Ако има почитание сред държавните управления, без значение от това какъв брой велики са Щатите, то бъдете сигурни, че ще може да създадем нов вид отношения… Отношения на почитание и разговор водят до печеливша обстановка. От отношение на борба губят всички. Това е формулата “, съобщи президентът Мадуро в изявление за The Washington Post. Това е първото такова за американска медия от февруари 2019 година насам.

Мадура съобщи още, че е пристигнало време да директни договаряния, с цел да се постави завършек на политическата рецесия в страната. Също по този начин венецуелският водач не изключи провеждането на обилни промени при положение, че Вашингтон непосредствено приказва с него.

Пред The Washington Post Мадуро декларира, че е правил многократни опити да влезе в директен разговор с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Той счита, че съветниците и членовете на американската администрация пречат на Тръмп да вземе верните решения по отношение на Венецуела. „ Мисля, че Майк Помпео претърпя провал във Венецуела и трансферира отговорността върху Тръмп по повод политиката към нашата страна… Смятам, че Помпео живее в измамлив свят. Тръмп имаше ужасни съветници по отношение на Венецуела “, разяснява Мадуро пред The Washington Post.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР