Президентът на Украйна връчи държавни награди на офицери от разузнавателните

...
Президентът на Украйна връчи държавни награди на офицери от разузнавателните
Коментари Харесай

Украйна възнамерява да произведе 1 милион дрона до края на годината

Президентът на Украйна връчи държавни награди на офицери от разследващите служби, взели участие в потапянето на съветската ракетна корвета " Ивановец ".

А представителят на украинските Военноморски сили Дмитро Плетенчук съобщи, че Киев е понижил съвсем на половина състава на съветския Черноморски флот. В началото на 2022 година той се е състоял от 80 кораба. Оттогава 25 са били потопени, а 15 са понесли съществени вреди.

Според в. „ Уолстрийт Джърнъл “ Украйна има намерение да усили производството на дронове FPV – с 1 милион до края на тази година. Тези безпилотници разрешават на оператора да вижда от първо лице цялата конюнктура в обсега на камерата.

Журналисти от американското издание настояват, че Украйна желае дроновете да заместят в избрана степен изчезналите артилерийски боеприпаси на фона на неяснотите към новата помощ от Съединени американски щати.

Междувременно назначените от Москва ръководители на Луганска област в източна Украйна оповестиха, че при обстрел от украинска страна в окупирания град Лисичанск са починали минимум 28 души. Други 10 са били избавени под руините на разрушена пекарна.

Украинските управляващи не са коментирали изказванията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР