Президентът на Украйна Володимир Зеленски възнамерява да потърси отговорност от

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски възнамерява да потърси отговорност от
Коментари Харесай

Украйна: Можем да организираме задочен процес срещу Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски има намерение да потърси отговорност от съветското политическо управление за нашествието през февруари. Той основава " ad hoc " група от специалисти, които би трябвало да разработят правни механизми за основаване на специфичен интернационален арбитражен съд. За да разбере какво е направено в тази тенденция украински медии се обърнаха към Антон Кориневич, специфичен делегат на Министерството на външните работи и член на " ad hoc " групата, с въпроси по отношение на напредъка на групата, ориентировъчна дата за основаване на трибунала и опцията за наказание на Путин.

" Трябва да решим посредством договаряния и съвещания по задочната процедура, дали обвиненият безусловно би трябвало да бъде съден персонално. Защото можем да го създадем и в неявяване на съветски представители. По традиция множеството интернационалните съдилища и трибунали изискват обвинените да участват в правосъдната зала. Трябва да забележим дали би трябвало да се сложи това условие. Ще го обсъдим с нашите интернационалните сътрудници ", уточни Кориневич.

" Много значимо е, че бюджетът няма да е огромен. Този стилен правосъден механизъм ще се занимава с едно само закононарушение, тъй че няма да има потребност от доста личен състав, инфраструктура и логистика. Източникът на финансиране зависи от това по какъв начин ще бъде основан трибуналът – дали посредством многостранно съглашение на Украйна с избран брой страни или посредством съглашение на Украйна с Организация на обединените нации, или посредством съглашение на Украйна с европейска районна организация ", добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР