Президентът на Украйна Володимир Зеленски търси заместник на министъра на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски търси заместник на министъра на
Коментари Харесай

Резников май е пред уволнение, Зеленски трескаво му търси заместник

Президентът на Украйна Володимир Зеленски търси заместител на министъра на защитата Олексий Резников, оповестява „ Украинская истина “, базирайки се на източници, близки до властта.

Според тях по този въпрос са водени договаряния с двама представители на държавното управление - вицепремиера Олександър Кубраков и министъра на стратегическите промишлености Олександър Камишин. Изданието означи, че не знае дали са водени договаряния с други претенденти.

Няколко високопоставени чиновници бяха уволнени в Украйна при започване на 2023 година заради корупционни кавги. Сред вероятните претенденти за поста началник на Министерството на защитата е и шефът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов. Самият Олексий Резников на този декор сподели, че „ нито един служител не е безконечен на стола си “ и единствено Владимир Зеленски може да вземе решение да го уволни.

Не е ясно дали столът на Резников се клати поради продължаващата контраатака на украинската войска. Експерти считат, че силите на Украйна досега не са постигнали забележителен пробив на фронта, пишат Факти.бг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР