Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова света да признае Русия

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова света да признае Русия
Коментари Харесай

Зеленски: Русия стана най-големия източник на тероризъм в света, нито една терористична сила не оставя след себе си толкова смърт

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани света да признае Русия за държава-спонсор на тероризма, с цел да не се повторят зверствата, осъществени от съветската войска в Буча, Мариупол и Изюм. Това съобщи той във видеообръщение. 
 
" Днес в град Изюм, Харковска област, работят всички наши служби - следователи, прокурори, специалисти. Днес в Изюм са повече от 100 публицисти - украински, интернационалните. Днес светът би трябвало да види какво е оставила след себе си съветската войска - следващият всеобщ гроб с убити хора - деца и възрастни, цивилни и военни. Измъчвани, разстреляни, убити при обстрелвания. Там са заровени цели фамилии - майка, татко, щерка. Повече от 400 гроба. В гората край Изюм. Ние още не знаем какъв брой натрупа има там. Ексхумацията преди малко стартира ", заяви Зеленски. 
 

 
 
Той добави, че още през днешния ден към този момент са събрани доказателство за следващите зверства, осъществени от съветските окупатори. " Тяло на човек, който е удушен с въже и както е с въжето на шията е заровен. Тяло със счупени ръце, с други следи от издевателства. Братска могила с убити военни - 17 натрупа, част от тях с очевидни следи от мъчения. Днес светът би трябвало да види, светът би трябвало да знае, че Русия оставя следи от зверствата си на всички места по окупираните територии, следи на гнет. Видяхте Буча, видяхте Мариупол. Сега Изюм ", означи украинският президент. 
 
Той добави: " Колко още такива места би трябвало да основат съветските терористи, преди светът да ги спре? Днес се обръщам към всички - към Америка и Европа, към политиците и обществата, към Организация на обединените нации и всички интернационалните организации, към водачите на страните и към всеки елементарен човек, който цени живота. Днес липсва единствено едно нещо - признание на истината, признаването на Русия за държава-спонсор на тероризма. Русия стана най-големия източник на тероризъм в света, нито една терористична мощ не оставя след себе си толкоз гибел ".
 
" Това би трябвало да се признае юридически. Трябва да се работи. Ако Русия не бъде приета за държава-спонсор на тероризма, то това ще бъде изменничество към всички, които бяха убити от съветските сили, които бяха измъчвани, които бяха заровени в многочислените приятелски могили на всички места, където влязоха съветските бойци ", съобщи Зеленски. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР