Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да отговори на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да отговори на
Коментари Харесай

Зеленски: Русия води газова война с Европа, без хич да й дреме ВИДЕО

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани Европа да отговори на газовата война, водена от Русия, като ускори глобите против Москва, предадоха международните организации.

" Днес ние чухме нови закани по отношение на газа да се насочат към Европа. Въпреки отстъпката, касаеща турбината за " Северен поток 1 ", Русия няма да възобнови доставките на газ за европейските страни, както тя е задължена по контракт ", съобщи Зеленски във всекидневното си видеопослание.

" Това е една открита газова война, която Русия води против единна Европа. На руснаците не им пука какво ще стане с хората, за метода, по който те ще страдат - от апетит поради блокадата на пристанищата, от мраз през зимата, или от беднотия, или от окупация. Това са единствено разнообразни форми на терора ", съобщи Зеленски.

" Ето за какво вие би трябвало да отговорите на това. Не мислете за метода, по който да върнете турбината, а засилете глобите ", сподели той.

Зеленски визираше известието на " Газпром " за ново фрапантно понижаване на газовите доставки за Европа. Русия на два пъти към този момент понижи размерите на доставките през юни, като съобщи, че " Северен поток 1 " не може да действа обикновено без турбина, която беше на ремонт в Канада и не можеше да бъде върната на Русия поради наложените й наказания от западните страни. След това Германия и Канада се схванаха за връщане на оборудването в Русия, само че турбината към момента не е доставена, напомня Франс прес.

Западните страни упрекват Москва, че употребява енергийното оръжие като наказване за глобите, признати от тях против нея от началото на съветската инвазия в Украйна.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР