Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети военните на фронтовата линия

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети военните на фронтовата линия
Коментари Харесай

Зеленски посети фронтовата линия в Запорожка област

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети военните на фронтовата линия край село Работино, Запорожка област.

Държавният глава отиде на мястото, където е дислоцирана 65-а обособена механизирана бригада от Въоръжените сили на Украйна.

Владимир Зеленски беше осведомен за оперативната конюнктура от командващия Запорожката оперативна формация на войските Владимир Хорбатюк.

Президентът беседва с бойците на Украйна и им връчи държавни награди. Той връчи президентската премия „ Кръст за военна заслуга “ на командира на разследващ взвод старши лейтенант Андрий Олшански. Владимир Зеленски награди воините и с ордените на Богдан Хмелницки и „ За смелост “.

„ За мен е огромна чест да бъда тук през днешния ден. Да ви поддържам и да ви връчвам награди. Вие сте изправени пред сложна и решаваща задача – да отблъснете врага и да спечелите тази война. Пожелавам ви тази победа. Пожелавам ви да извършите всичко, с цел да ускорите до тази победа. Пожелавам ви да бъдете подкрепени от вашето семейство, другари и всички жители на Украйна. Всички здрави хора по света схващат, че имате най-трудната работа и всички украинци се гордеят с вас ", акцентира президентът.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР