Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска още по-строги санкции срещу

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска още по-строги санкции срещу
Коментари Харесай

Володимир Зеленски иска по-строги санкции срещу Русия след атаката над ядрената централа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изиска още по-строги наказания против Русия, откакто съветски елементи завзеха атомната електроцентрала „ Запорожие “ в югоизточната част на страната. По-рано на територията на централата избухна пожар вследствие на съветски обстрел, който бе сподавен тази заран.

" Борим се против всесилен зложелател, който ни превъзхожда по брой... Преживяхме нощ, която можеше да спре историята на Украйна и Европа. Руските войски нападнаха нуклеарната станция в Запорожка ", разяснява Зеленски.

По рано той съобщи, че " Европа би трябвало да се разсъни, тъй като съветските танкове обстрелват атомните блокове. Това са резервоари, оборудвани с термоизомери. Тоест знаят къде снимат, подготвили са се за това ", съобщи той

Зеленски също по този начин напомни нещастието в Чернобил и нейните жертви „ На всички украинци, за всички европейци, за всички хора, които знаят думата „ Чернобил “, какъв брой жертви имаше “.

" Необходимо е неотложно усилване на глобите против страната - нуклеарен терорист ", съобщи той през днешния ден сутринта във видеообръщение и прикани руснаците " да излязат на улицата " с искане за прекъсване на съветските офанзиви против нуклеарни обекти в Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР