Президентът на Украйна Володимир Зеленски отчете днес фундаментално различен подход

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отчете днес фундаментално различен подход
Коментари Харесай

Зеленски отчете „фундаментално различен подход“ на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски регистрира през днешния ден " фундаментално друг метод " на Русия в последните диалози сред двете страни, съобщи Франс прес.
Москва " към този момент не слага просто ултиматуми ", акцентира Зеленски в Киев на конференция, предавана в Телеграм. Попитан за изказването на съветския му сътрудник Владимир Путин от през вчерашния ден, че вижда прогрес в договарянията, украинският президент изрази удовлетворение , че е получил сигнал от Русия.

В последните диалози " започнахме да приказваме " и Москва " към този момент не слага просто ултиматуми ", което съставлява " фундаментално друг метод ", заключи Зеленски. Той увери, че през последните две години Украйна се е обърнала към Русия " повече от десетина пъти, без нито един път да чуе, че е вероятен разговор ".

В четвъртък в Турция се състоя първата среща на министрите на външните работи на двете страни от началото на войната на 24 февруари, отбелязва Агенция Франс Прес. Разговорите сред съветския и украинския външен министър, Сергей Лавров и Дмитро Кулеба, не дадоха резултат.

Преди това се състояха три кръга договаряния сред делегации на двете страни - първият бе на украинско-беларуската граница, а идващите два - на беларуско-полската. Днес представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че полемиките не престават посредством видеоконферентна връзка. Той не даде детайлности.

Украйна е подготвена на договаряния за прекъсване на войната, само че няма да се съобщи, сподели през днешния ден Кулеба, представен от Ройтерс.

" Ще продължим да се бием. Готови сме да преговаряме, само че няма да приемем никакви ултиматуми и няма да се предадем ", заключи украинският външен министър.

Говорейки посредством видеоконферентна връзка на събитие, проведено от американска неправителствена организация във Вашингтон, Кулеба акцентира, че ще бъде избавен животът на цивилни, в случай че Украйна разполага с повече бойни самолети, с цел да може да унищожава военни колони. Югоизточният пристанищен град Мариупол е обсаден от съветските сили, само че към момента е под наш надзор, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР