Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза 78-годишнина от освобождението на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбеляза 78-годишнина от освобождението на
Коментари Харесай

Зеленски отбеляза годишнина от освобождението на Украйна от нацистите

Президентът на Украйна Володимир Зеленски означи 78-годишнина от освобождението на страната от нацистка Германия по време на Втората международна война. Той обвърза прочувствено годишнината със сегашната съветска окупация и героичните старания на украинските войски да освободят всички завладяни украински територии.

 
Този ден към този момент е история. В среднощ на 28 октомври означаваме освобождението на Украйна от нацистките окупатори. Отдаваме респект на украинците, които се бориха и победиха нацизма по време на Втората международна война. Днес го вършим, държейки в ръце не цветя, а оръжия. Днес да запазим паметта за подвизите на нашите предшественици значи да защитим техните достижения. Помним прогонването на нацистите, в този момент сме покрай прогонването на рашистите.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

Зеленски посочи, че всички окупирани територии ще бъдат освободени, в това число Донбас, Запорожие, Херсон и Крим. " Нашата земя постоянно ще остане свободна ", добави президентът.

По думите му, украинските сили за противовъздушна защита са отбелязали поредност триумфи по неутрализиране на дронове и самолети на съперника.

 
За два дни Русия пусна над 30 дрона. Защитниците на нашето небе не разрешиха на " лешоядите " на врага да пробият към вътрешността на страната и смъкнаха 23 дрона " Шахед ". Освен това превърнахме в скрап управляема въздушна ракета Х-59, два щурмови хеликоптера Ка-52 и един щурмови аероплан Су-25. През този интервал Русия извърши общо 4500 ракетни и над 8000 въздушни удара.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

Президентът не пропусна да окуражи своите сънародници да намерят вътрешни сили, с цел да устоят на спиранията на електрозахранването, породени от съветските удари по енергийната инфраструктура на страната.

" Ще преминем през този мрак самоуверено и с достолепие, само че най-важно е запазим светлината в сърцата си ", сподели Зеленски и сподели фотография на своето семейство, определяйки го като " светлината, която му дава сили да продължи напред ".

Руските удари са унищожили 30% от енергийната инфраструктура на Украйна, предизвиквайки чести спирания на електрозахранването и режим на тока.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР