Президентът на Украйна Володимир Зеленски е заявил, че тази година

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е заявил, че тази година
Коментари Харесай

Зеленски загатва за ново контранастъпление и изненади за окупаторите в Черно море

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е декларирал, че тази година страната освен ще се пази, само че и ще се приготви за ново контранастъпление. В изявлението за Fox News украинският президент е декларирал, че във война с такава огромна страна като Русия защитата също е предизвикателство. Той акцентира, че през днешния ден това е задача номер едно за Украйна.

Украински президент е коментирал и лятната акция 2023 година. Той е подчертал, че бързото придвижване може да докара до загуба на бойци и е належащо да се мисли за живота им. По думите му сходно нещо е неприемливо за Украйна, защото е допустимо да загуби всичко, добавя УНИАН. В същото време украинският президент е обявли " нови изненади за руснаците в Черно море ".

Югът е значим. Отбраната на изток, където те имат повече от 200 000 бойци, също е доста значима... И, несъмнено, ще подготвим ново контранастъпление, нова интервенция. Разбира се, не споделям че просто ще стоим в профил. Зависи от доста неща ", показал Зеленски.

Държавният глава на Украйна е добавил, че в този момент обстановката на бойното поле не е обективна, защото силите на страните не са равностойни. Украйна се нуждае от оръжия, по-специално от системи Patriot, системи с огромен обхват, с обхват 300 км и други типове.

УНИАН напомня, че през януари ръководителят на украинското разузнаване Кирило Буданов съобщи, че ново контранастъпление на Украйна може да стартира още напролет, незабавно откакто офанзивата на съветските сили бъде изцяло изчерпана.

Наскоро обаче в изявление за WSJ Буданов промени мнението си. Той съобщи, че в случай че Украйна успее да организира рационална отбранителна война тази година, то през идната година украинските въоръжени сили ще могат да подхващат ново контранастъпление.

Основният въпрос е дали западните съдружници са подготвени да доставят на Украйна муниции за цялата година, до момента в който отбранителните сили се приготвят за тяхната интервенция, акцентира украинската медия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР