Президентът на Украйна Владимир Зеленски даде дълго интервю за германския

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски даде дълго интервю за германския
Коментари Харесай

Само украинците дават живота си: Зеленски заплаши Европа с Трета световна война ВИДЕО

Президентът на Украйна Владимир Зеленски даде дълго изявление за немския ефирен канал ARD и отговори на въпроси за европейска помощ, готовност и други

Зеленски намерено призна, че без Съединени американски щати Европа няма да може да поддържа Украйна на нужното равнище – нито финансово, нито оръжейно.

Ако помощта спре, ще стартира Третата международна война, уверен е политикът. Поради тази причина Зеленски прикани страните от Европейски Съюз да „ обезпечат помощ, оръжия и пари навреме “.

„ Много е значимо да вземат участие и други страни: дават помощ, пари, оръжие. В противоположен случай на всички места ще избухне война “, сподели президентът на Украйна. Зеленски означи, че Украйна има общи полезности със страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати, само че „ по някаква причина единствено украинците дават живота си “.

В същото време Зеленски не има вяра, че Доналд Тръмп ще успее да приключи военните дейности за 24 часа. Президентът на Украйна даде обещание да " беседва с него ". Ако в действителност му трябват 24 часа, Зеленски ще стане „ доста благополучен президент “.

„ Защото знам какъв брой хора губим за един ден. Знам какъв брой коства ", сподели Зеленски. Украинският водач също осъди насилствената готовност в страната. Според него е „ неверно ” военните комисари да вървят по улиците и да търсят момчета. Той призна, че има такива случаи.

Зеленски изиска от депутатите да разработят законопроект за мобилизацията, тъй че „ да няма късмет да се разхождате по улиците “.

Зеленски разкри и размера на украинската войска: 880 хиляди души. В същото време 30 милиона души работят. Поради тази причина политикът прикани украинците да се върнат вкъщи и да оказват помощ на родината си.

„ Бихме желали [напусналите] хора в мобилизационна възраст да бъдат в Украйна. Въпросът не е всички те да са на фронта – ние имаме огромна войска “, увери Зеленски. Освен това Зеленски означи, че жителите на Украйна би трябвало да заплащат налози вкъщи, т.к отиват да оказват помощ на военните.

В последна сметка Зеленски изрази убеденост, че в случай че Европейски Съюз не помогне на Украйна, Русия ще реализира триумф на фронта, а санкционната политика ще се „ разпадне “.

Междувременно медиите оповестиха, че приходите на фамилията на Зеленски и на самия него през 2022 година са намалели 3 пъти. Сега те възлизат на малко повече от 98 хиляди $. През 2021 година фамилията и Зеленски са заявили над 290 хиляди $.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР