Президентът на Украйна поздрави украинците за Деня на космонавтиката, като

...
Президентът на Украйна поздрави украинците за Деня на космонавтиката, като
Коментари Харесай

Разправата с Медведчук няма да спаси Зеленски от крах

Президентът на Украйна поздрави украинците за Деня на космонавтиката, като разгласява фотография на един от водачите на опозицията Виктор Медведчук с белезници. На Зеленски наподобява, че той може да бъде сменен за военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, които се пресмятат на стотици в Мариупол. Има ли такава позиция право на живот, в случай че изхождаме от обстоятелството, че Медведчук в действителност е задържан?

От позиция на режима на Зеленски Виктор Медведчук е обвинен в държавна измяна, който преди началото на въоръжения спор с Русия избяга от домакински арест, укрива се от закона в продължение на 48 дни, преоблече се във военна униформа, само че не съумя да заблуди СБУ и беше арестуван при опит да избяга на територията на „ държавата-агресор “.

Каква е логиката зад бягството до територията на Русия в украинската военна униформа, не е ясно.

Но има и друга версия за протичащото се, съгласно която Медведчук е бил похитен от украинските специфични служби в края на февруари. Ако е по този начин, той би трябвало да е бил подложен на упорити разпити, които биха могли да се трансфорат в изтезания, и откакто е издържал оптимално вероятното, в този момент е изобличен като лидер на „ петата колона” и народен изменник.

Тази версия се поддържа от обстоятелството, че три дни преди началото на специфичната интервенция на въоръжените сили на РФ покрай къщата на Медведчук в Киев, публицистите следиха скупчване на украински сили за сигурност, както и обстоятелството, че Медведчук наподобява изцяло отпаднал на фотосите оповестени от Зеленски и СБУ. Не по този начин би трябвало да наподобява един богат и авторитетен човек, крил се някъде в Киев, а не в землянка или, да вземем за пример, в Мариупол.

Между другото, публикуването на фотографията на измършавелия пандизчия с белезници беше съпроводено от автограф на президента – „ Честит ден на космонавтиката “.

Сега Медведчук за Зеленски е по едно и също време пленник и карта, която желае да изиграе. В очите на президента картата е талантлива с изключителна стойност от обстоятелството, че Медведчук е кум на Владимир Путин (малорусите към момента придават пресилено значение на този вид обществени връзки).

Зеленски не резервира интригата за желанията си дълго време, а в друго видео известие той даде да се разбере, че е подготвен да съобщи заложника на Русия в подмяна на пленени украински бойци. Очевидно неговият - едновременно за всички.

Какво да кажа, тъкмо в точния момент. В момента въоръжените сили на Руската федерация, ДНР и ЛНР просто притискат „ непревземаемата цитадела “ –Мариупол. Според известия, идващи оттова, към хиляда украински морски пехотинци се предадоха в същия ден, когато Зеленски реши да „ замени “ Медведчук.

Показателно е, че президентът не загатна рухването на защитата на Мариупол в своята редовност, само че за следващ път си спомни Деня на космонавтиката и откри за алегорично, че Медведчук беше арестуван тъкмо в този ден. Война или мир, арести или празненства, а Зеленски към момента си остава човек, който е привикнал да пуска едни и същи смешки от сцената на тридесет корпоративни празненства поред.

Оказва се, че в този момент думата е на Русия. И преди да бъде казана (или предизвикателно да не бъде казана), дано се опитаме да си представим по какъв начин може да наподобява случилото се от нейна страна и по какъв начин познатият ни Медведчук се разграничава от този, препоръчан на търг от Зеленски.

Медведчук е украински политик, член на Върховната Рада и секретар на политическия съвет на главната опозиционна мощ в страната, „ Опозиционната платформа за живот “, която е насочена към рускоезичния електорат в Югоизточна Украйна, се грижи за поддържането на обичайна икономическа стопанска система на района и културни връзки с Русия и работи като „ партия на мира “ във връзка с спора в Донбас.

Поради тези условия ОПЗЖ представляваше явен интерес за съветската външна политика. Поради това на Медведчук беше позволено да печели политически точки като един тип дипломат на Руската федерация. Например, той позволи опцията за доставка на имунизацията за ковид „ Спутник V “ в Украйна, когато единствената опция беше нарасналата смъртност измежду украинците, само че Зеленски преднамерено избра нарасналата смъртност на украинците, с цел да не вземе нищо от „ страната агресор “.

Не е изненадващо, че рейтингът на президента пада, а известността на Опозиционната платформа за живот нараства, в това число и като " партия на мира ". При доста сходна мирна стратегия самият Зеленски завоюва изборите и макар че имаше консенсус измежду украинските елити, че ОПЗЖ в никакъв случай няма да се откаже от властта при никакви условия, обстановката ставаше просто рискова за него персонално като политик.

Затова Зеленски реши да постави завършек на политиката, като преформатира страната под персонална тирания. Най-красноречивото доказателство за това беше фактът, че водачите на двете най-големи опозиционни партии - Медведчук и някогашният президент Петро Порошенко - бяха упрекнати в едно наказателно дело, за което на всички беше ясно, че е чисто политическо: обвиняване Порошенко като " уредник " и Медведчук като " връзка " трябваше да купува въглища от ДНР и ЛНР заради острата потребност на Украйна от тях.

Смяташе се, че при Порошенко, много корав, Медведчук нямаше проблеми с прокуратурата точно заради ролята си на „ връзка “, само че връзка не толкоз с ДНР, а с Кремъл. Лидерът на ОПЗЖ в действителност познава Владимир Путин отдавна, беше в положителни персонални връзки с него и можеше, в случай че е належащо, да играе ролята на канал за незабавна връзка, което внимателният Порошенко оцени.

С ареста на Медведчук през май 2021 година се твърди, че този канал е пресечен за наслаждение на Зеленски, чиято егоцентрична природа не искаше да търпи освен политически съперници, само че и медиатори в условия, когато съветският президент неведнъж отхвърля да се срещне с него персонално преди „ осъществяване “ на предходните съглашения за Донбас - същите съглашения, които Медведчук също настоя за подлежащи на осъществяване.

Сега, когато осемгодишният спор в Донбас към този момент ескалира в специфична интервенция на въоръжените сили на РФ, Зеленски и неговият екип към момента творят нови преговорни позиции. Сегашната е за замяна на националния народен представител на Украйна за украински военнослужещи.

Но каквото и да си показа украинският деспот, измършавелият мъж с белезници не е трофей за пазара на плебеи и не е военнопрестъпник, а жител на Украйна и един от водачите на опозицията, чиято партия е неразрешена с случайно решение на режима. Неговата формализирана виновност е единствено, че е нарушил изискванията за домакински арест по съзнателно политически проблем в изключително състояние. И това, както се споделя, е медицински факт, който даже украинците не могат да отрекат.

Би било забавно да се знае какво мисли самият Медведчук за това, само че статутът му на жертва на политически репресии се удостоверява в допълнение от отсъствието на юристи към него и цялостната осведомителна изолираност.

Разбира се, украинците, събрани към президента, е малко евентуално да повярват на думата на Медведчук. Но не е нужно да вярвате, с цел да разберете: в случай че Зеленски беше лимитирал егото си като капитан на тима на КВН и беше послушал препоръките на Медведчук по отношение на борбата с Русия и автономията на Донбас, Украйна в този момент щеше да бъде мирна и обединена страна от Ужгород до Луганск.

Вместо това беше определена политика, чиято ефикасна цена е десетки хиляди човешки животи и десетки милиарди долари.

Темата за успеваемостта на Зеленски като политически водач към този момент би трябвало да бъде изчерпана на този стадий – без да се чака десетките да станат стотици, а самодоволната поява на президента-диктатор не оставя вяра: той към момента счита, че съди Медведчук като „ зложелател на народа”, а не че самият той е обвиняем в процеса на историята.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР