Президентът на Украйна направи мрачна прогноза за края на войната.Украинският

...
Президентът на Украйна направи мрачна прогноза за края на войната.Украинският
Коментари Харесай

Зеленски: Губим войната без подкрепата на САЩ 


Президентът на Украйна направи мрачна прогноза за края на войната.

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести през днешния ден, че страната му ще загуби войната с Русия, в случай че поисканата от президента на Съединени американски щати Джо Байдън американска помощ в размер на 60 милиарда $ остане блокирана в Конгреса поради съпротивата на републиканците на Доналд Тръмп, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.


" Ако Конгресът не помогне на Украйна, тя ще загуби войната ", съобщи Зеленски със сериозен звук по време на видеоконферентен диалог с посланици от държавната платформа за набиране на средства " Юнайтед24 ".


" Без поддръжката на Конгреса ще ни е мъчно да не спечелим или даже да оцелеем " като страна, добави украинският президент. " Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати ", предизвести Зеленски, като уточни, че Русия, която нахлу в съседката си през февруари 2022 година, тогава може употребява интензивно нуклеарна опасност, с цел да сплаши западните общества.

Пакетът от американска военна и икономическа помощ за Киев на стойност 60 милиарда $ е блокиран в Конгреса от предходната година поради различията сред демократите и републиканците, а през ноември в Съединени американски щати предстоят президентски избори.

Приемането му зависи от положителната воля на поддръжниците на Доналд Тръмп в Камарата на представителите, които отхвърлят да прегледат текста в този му тип заради разлики по отношение на регулирането на миграцията в Съединени американски щати, показва Агенция Франс Прес.

На фона на дефицита на муниции, който изпитват украинските въоръжени сили, съветската войска реализира напоследък известни триумфи. Тя към този момент е в покрайнините на значимия град Часов Яр, в източната Донецка област, призна през днешния ден близкият до украинските въоръжени сили Телеграм канал " DeepState ".


Украинският боен представител Олег Калашников сподели, че всички съветски офанзиви в посока Часов Яр през днешния ден са били отбити. " Ако превземе (този град), врагът може да заплаши нашите логистични пътища ", предизвести в това време той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР