Президентът на УЕФА Александър Чеферин не се е отказал от

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин не се е отказал от
Коментари Харесай

Шефът на УЕФА: Реал, Барса и Ювентус вярват, че Земята е плоска


Президентът на УЕФА Александър Чеферин не се е отказал от концепцията да наложи сурови санкции на Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, които към момента не са се отказали от концепцията за реализирането на плана Европейска Суперлига.

" Всеки би трябвало да понесе последствията от това, което е направил и не може да се преструваме, че нищо не се е случило. Не можете да извършите нещо сходно и просто да кажете: " Наказахме, тъй като всички ме ненавиждат. Трябва има ясна разлика сред британските клубове и останалите шест. Те се отдръпнаха първо и признаха, че са сбъркали. Трябва да имаш геройство, с цел да го сториш “, съобщи Чеферин пред „ Дейли Мейл “.
" Тези 12 клуба би трябвало да бъдат разграничени на три групи. В първата са шестте британски отбора, които първи се отдръпнаха от плана. След това са Атлетико (Мадрид), Милан и Интер, които ги последваха. В последната група са Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус, които все се имат вяра, че Земята е плоска и считат, че Суперлигата към момента съществува. Всеки ще си понесе наказването. Ще забележим по какъв метод. Нямам поради дисциплинарния развой, само че би трябвало да е ясно, че всеки би трябвало да носи отговорност по друг метод “, призна президентът на УЕФА.

" Аз персонално се усещах като подложен в перална машина. Миналата събота потеглих от родната ми Словения за Швейцария. Осем часа карах. Подготвях си речта за промените в евротурнирите. В нея мислех да благодаря на Андреа Аниели. След това я променях четири пъти. Подготвяха нещо, а не ме предизвестиха. Аниели ме излъга като ми сподели, че няма такова нещо. В края това се случи и аз трябваше обществено да опиша какво се е случило “, добави словенският правист.

" Бях впечатлен от реакциите на почитателите, на цялата футболна общественост и освен на футболната общественост, а на цялото общество. Никога не съм виждал нещо сходно. Правителството на Англия направи доста и сме му признателни. Феновете направиха най-вече. Впечатлен съм от реакцията на английското държавно управление. Имах телефонни диалози с премиера Джонсън и с държавния секретар по въпросите на спорта Оливър Даудън доста пъти през тези луди 48 часа. Те бяха от вярната страна на историята в точното време и това е впечатляващо. Това взаимно изпитание сподели, че не всичко се продава “, означи Александър Чеферин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР