Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще продължи да оказва дипломатически натиск за мир между Русия и Украйна

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че страната му е решена да продължи дипломатическите си старания, до момента в който не бъде реализиран мир сред Русия и Украйна, предава Нова телевизия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6450
По време на събитие в централната провинция Кайсери Ердоган съобщи, че подписаното в Истанбул съглашение за експорт на украинско зърно е значим триумф.

Турция дава " значителен принос " към напъните за превъзмогване на международната продоволствена рецесия, добави той, представен от Анадолската организация.

С посредничеството на Турция и Организация на обединените нации Киев и Москва подписаха в Истанбул съглашение за обновяване на украинските доставки на зърно от черноморските пристанища.

Съгласно съглашението, реализирано по управителен от Организация на обединените нации проект по време на диалозите в Истанбул, ще бъде основан координационен център, който ще прави взаимни инспекции на входовете и изходите на пристанищата и ще подсигурява сигурността на маршрутите.

Оценявана в интернационален проект за ролята си на медиатор, Турция координира с Москва и Киев отварянето на кулоар от украинския пристанищен град Одеса за обновяване на доставките, блокирани заради руско-украинската война, която продължава към този момент пети месец.

Освен това през март в средиземноморския град Анталия Турция беше хазаин на среща сред външните министри на Русия и Украйна в границите на напъните си за реализиране на мир сред враждуващите страни. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР