Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще встъпи в длъжност

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще встъпи в длъжност
Коментари Харесай

Ердоган се заклева на 9 юли, Радев и още 16 президенти поканени

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще встъпи в служба за първи път съгласно новата система на ръководство в страната на 9 юли. Церемонията по полагане на клетва ще се организира в 16:00 часа локално време (съвпада с българското време) в Народното събрание в столицата Анкара, предава Anadolu Agency.

По-нататък в президентския комплекс ще се организира гала, която да означи прекосяването на страната от парламентарна в президентска система на ръководство. Очаква се същият ден Ердоган да разгласи и състава на новото си държавно управление, написа " Фокус ".

Междувременно турските депутати ще положат клетва в Народното събрание в събота, 7 юли в 14:00 локално време.

На церемонията ще участват президентите на 17 страни. Президентите на България, Македония, Босна и Херцеговина, Грузия, Гвинея, Казахстан, Киргизстан, Пакистан, Сомалия, Украйна, Венецуела и Замбия са измежду тези, които се чакат на церемонията. На нея ще участват и някои министър председатели и ръководители на парламенти, написа турската медия.

След мероприятието, Ердоган ще даде публична вечеря.

Daily Sabah напомня, че на 24 юни актуалният държавен глава завоюва президентските избори в Турция, получавайки 52,59% от гласовете на гласоподавателите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР