Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прие днес министър-председателя на

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прие днес министър-председателя на
Коментари Харесай

Кирил Петков се срещна с Реджеп Ердоган

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган одобри през днешния ден министър-председателя на България Кирил Петков, заяви Анадолската организация.

Президентът Ердоган се срещна с българския министър-председател Петков във втория ден от " Международния дипломатически конгрес в Анталия ", който се организира в конгресния център NEST, съобщи Българска телеграфна агенция.

Глобален медиен сътрудник на събитието е Анадолската организация.

Разговорите продължиха към два часа при затворени порти. На срещата от турска страна участваха вицепрезидентът Фуат Октай, шефът на Управлението за връзки на турския президент Фахретин Алтън, шефът на Националното разузнаване Хакан Фидан и представителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Омер Челик. От българска страна участваха Лена Бориславова и Весела Чернева.

Форумът в Анталия се организира под мотото: " Реконструкция на дипломацията " от 11 до 13 март.

В него вземат участие над 2500 посетители, а още 10 хиляди ще вземат присъединяване онлайн при разискванията.

В рамките на три дни ще се обменят отзиви по настоящи въпроси на районната и интернационална политика, в това число енергийната сигурност, климатичните промени и миграцията. Предишният сходен конгрес в Анталия събра 11 държавни и държавни глави и 45 министри.

Кирил Петков се е видял и с македонския външен министър Буяр Османи

Македонският министър на външните работи Буяр Османи заяви, че е провел среща с българския министър председател Кирил Петков по време на Дипломатическия конгрес в Анталия.

Според Османи двамата са постигнали единодушие, че " директната връзка на политическо и експертно равнище е ефикасен способ и той ще продължи да се употребява в подтекста на задълбочаване на връзките и повдигането на равнището на политическия разговор ".

" Политическата воля и духът на откровеност и неприкритост, които доминират в срещите до момента, са същинската посока и се чака те да доведат до взаимно допустими решения по въпросите, които се в интерес и на двете страни ", заяви още Османи и акцентира, че главната тематика при започване на диалога е била войната в Украйна и по какъв начин тя се отразява върху сигурността на Западните Балкани и в Европа.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР