Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви, че основната мишена

...
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви, че основната мишена
Коментари Харесай

Ердоган: Основната мишена на терористичните групи са мюсюлманите

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган съобщи, че главната цел на терористите от „ Ислямска страна “, „ Ал Кайда “ и „ Боко Харам “ постоянно са били мюсюлманите, предава Anadolu Agency, представена от Фокус.

Турският президент даде взаимна конференция с президента на Мали Ибрахим Бубакар Кейта в столицата на африканската страна Бамако. Той разкритикува „ закоравялото “ отношение на Западните страни по отношение на тероризма и ги прикани да бъдат „ доста по чувствителни “ в това отношение. „ Всеки, които разпознава терористичните групировки с избрана вяра или етническа принадлежност прави тъкмо това, което те желаят “, добави турският президент. Ердоган не пропусна да разяснява и настоящата военна интервенция против кюрдските формирования в Северозападна Сирия „ Маслинова клонка “. Той заяви, че до този миг са обезвредени общо 2348 „ терористи “, като също така още веднъж удостовери, че интервенцията ще продължи, „ до момента в който всички терористи в района не бъдат ливкидирани “.

Anadolu Agency разяснява, че по време на визитата на турския президент в Мали, той е разискал няколко тематики от двустранните връзки с локалния си сътрудник Кейта, като измежду тях са енергетиката, инфраструктурното развиване, както и военното съдействие. Двамата водачи са подписали осем двустранни съглашение в разнообразни сфери, в това число спорт, обучение, технологии, опазване на здравето, енергетика, въглеводороди, миньорско дело и др./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР