Президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Ердоган жегна САЩ и отсече: Гърция не може да ни е конкурент в никое отношение

Президентът на Турция Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва взе участие в церемониален концерт, отдаден на Деня на успеха, който се състоя на 30 август в президентския комплекс, заяви Анадолската организация. 

Преди концерта Ердоган приказва пред  участниците в мероприятието. 

Ние знаем същинските планове на тези, които, употребявайки Гърция, като и преди 100 години, се пробват да похабят нашето време и сила. Гърция не се явява наш съперник нито в политическо, нито в икономическо, нито във военно отношение, съобщи Ердоган и означи, че провокативните дейности на Гърция са неприемливи.

 ,,Гърция насочи предизвикателство към НАТО и нейните съдружници, което стартира с нарушаването на нашето въздушно пространство и продължи с радиолокационно прихващане с (ракетни системи) С-300 на нашите самолети ", уточни турският президент. 

Държавният глава на Турция засегна и въпроса за доставките на бойни самолети F-35.

Предлагайки на Гърция F-35, които не дадоха на нас, Съединени американски щати откриха пътя за съветски системи за противовъздушна защита, тъй като те се оказаха в една система с тези самолети. Заради системите за Противовъздушна отбрана, които ние купихме, не ни дадоха F-35. Но на нас ни е все едно. Ние имаме опция да произвеждаме всеки артикул, който ни отхвърлят, акцентира Ердоган, представен от Българска телеграфна агенция.

Турският президент приключи изявлението си с думите: " Ние ще превърнем 2023 година - 100-годишнината на нашата Република, в начало на нов пробив, който ще трансформира второто столетие  на нашата Република в " столетие на Турция ". С задачите за 2053 година, осъществяването на които към този момент стартира, ние  се стремим да изведем нашата страна на върха на международната лига. Това е достойно  за стогодишнината на нашата Република ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР