Президентът на Турция осъди нарастването на културния расизъм срещу турците

...
Президентът на Турция осъди нарастването на културния расизъм срещу турците
Коментари Харесай

Ердоган: Расте културният расизъм в Европа

Президентът на Турция осъди повишаването на културния расизъм против турците и мюсюлманите в Европа, обвинявайки некомпетентни европейски политици за прибавяне на масло в огъня „ в опит да прикрият неуспеха си във вътрешната и външната политика “, заяви „ Хюриет “.
„ Политиците, които са несполучливи във външната политика и са притиснати в ъгъла във вътрешната политика, се пробват да прикрият своята непросветеност, като нападат мюсюлманите и мен. Ислямофобията се трансформира в един от най-важните принадлежности на западните политици за прикриване на неуспеха им “, сподели Ердоган на среща с дами и юношески клонове на Международния съюз на демократите, турска неправителствена организация, формирана от турците, живеещи в чужбина, най-вече в Европа.
 Ердоган свърза ислямофобията и ковид Ердоган свърза ислямофобията и ковид
" Западните страни се сблъскват с проблеми освен в своята обществена конструкция, само че и в стопанските системи си. Политиките на неприязън към исл...
„ Последните събития в Европа и метода, по който европейските медии ги отразяват, потвърждават повишаването на културния расизъм в континента, където живеят към 6 милиона турци “, сподели Ердоган, наблягайки, че разрастващата се и укрепваща турска диаспора към този момент се е трансформирала в призрачен сън за някои европейски политици.
„ Нарастващата ксенофобия и са отражение на това. Въвеждането на разнообразни модели за исляма под разнообразни заглавия в някои страни в Европа съставлява тази нездравословна вероятност “, сподели Ердоган, базирайки се на Франция, която е в развой на законодателно установяване на нов набор от ограничения за надзор на религиозния живот.
Престъпленията от ненавист против разнообразни етнически групи в Европа са се удвоили през последните години, а офанзивите против джамии и религиозни сдружения са се нараснали, съгласно Ердоган. Той разкритикува европейските демократи, интелектуалци и учени, че мълчат за тази рискова наклонност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР