Президентът на Тунис Каис Сайед обяви, че от довечера ще

...
Президентът на Тунис Каис Сайед обяви, че от довечера ще
Коментари Харесай

Тунис налага полицейски час за ограничаване на коронавируса

Президентът на Тунис Каис Сайед разгласи, че от тази вечер ще бъда натрапен вечерно-нощен полицейски час в опит да се спре разпространяването на новия ковид , оповестява " Франс прес ".

Сайед, който беше определен през предходната година с голяма поддръжка, акцентира, че армията ще патрулира по улиците , като полицейският час ще продължава от 18 часа вечерта до 6 часа сутринта локално време, т. е. половината от денонощието.
 Коронавирусът към този момент е във всички 50 щата на Съединени американски щати
Коронавирусът към този момент е във всички 50 щата на Съединени американски щати

Починалите там са към този момент 114 души

62-годишният държавен глава също по този начин помоли тунизийците да си стоят у дома , да заобикалят да се придвижват през светлата част от денонощието и да помислят да дарят половината от заплатите си в битката против болестта .

" За тези, които са в положение, не е безразсъдно да подаряват половината от заплатите си, а аз ще бъда първият, който ще го направи, с цел да можем да подсигуряваме, че всички ще бъдат невредими при актуалните условия ", посочи президентът.
 Светът е ковид
Светът е ковид

Както е видно, с леки нюанси на обособени места, обстановката е сходна на всички места

Здравните управляващи в северноафриканската страна оповестяват за 24 инфектирани с новия ковид. Няма умряли към този момент.

Тунис предприе твърди ограничения за прекъсване на разпространяването на вируса посредством анулация на всички интернационалните полети и затваряне на границите си, затваряне на учебни заведения, джамии, пазари и питейни заведения и ограничение на работното време на кафенетата единствено в утринните часове.

Премиерът Елйес Фахфах сподели в послание по малкия екран в понеделник, че в случай че хората не съблюдават инструкциите за ковид на страната, хиляди хора могат да се окажат инфектирани.
 Сърбия вкара комендантски час болести ковид
Сърбия вкара комендантски час болести ковид

От 20:00 ч. до 5:00 ч. сутринта...

Избухването на заболяването бе оповестено за пандемия от Световната здравна организация (СЗО), до момента в който жертвите не престават да нарастват - към този момент са близо 8000 души.

Общият брой на инфектираните доближи близо 200 000 в над 150 страни.
 Берлин възнамерява строителство на нова болница за 1000 души с ковид
Берлин възнамерява строителство на нова болница за 1000 души с ковид

Столичните управляващи реализираха единодушие да повдигнат нова болница за до 1000 инфектирани с коронавирус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР