Президентът на Световният Боксов Съвет (WBC) – Маурисио Сюлейман е

...
Президентът на Световният Боксов Съвет (WBC) – Маурисио Сюлейман е
Коментари Харесай

WBC разпореди мач между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт

Президентът на Световният Боксов Съвет (WBC) – Маурисио Сюлейман е наредил провеждането на среща сред британците Тайсън Фюри (27-0-1) и Дилиън Уайт (25-1-0) за определянето на идващия основен кандидат за международната купа, която е владеене на Дионтей Уайлдър .
Този ход сигурно е изненадал много хора, тъй като и двете основни лица имат уредени идни конфликти. „ Кралят на ромите “ ще се изправи против германеца Том Шварц на 15 юни в Лас Вегас, а 31-годишният Уайт ще мери сили с колумбиеца Оскар Ривас на 20 юли в Лондон.

WBC president Mauricio Sulaiman latest to slam idea of professionals boxing at the Olympics: https://t.co/qfzkromjS6 pic.twitter.com/skTCJN6bN6
— Sky Sports Boxing (@SkySportsBoxing) February 29, 2016
От щабът на Уайт мигновено са дали отговор негативно на „ поканата “, искайки точно дуелът с Ривас да дефинира идващия кандидат за зелено-жълтия пояс. Роденият в Ямайка британец е претендетн номер 1 за купата на Уайлдър от края на 2017-та година, само че заради една или друга причина по този начин и не съумява да си уреди мач с „ Бронзовият бомбардировач “.

Фюри пък към този момент се би против Дионтей в края на предходната година. Срещата обаче приключи с много спорно тъждество, а тъкмо когато договарянията за реванш бяха на финалната права, Тайсън подписа контракт с ESPN, който отсрочи за неопределен срок втори дуел.

На Уйалдър му следва отбрана на купата след 9 дни против сънародника си Доминик Бриийл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР