Президентът на световната футболта централа ФИФА Джани Инфантино изнесе лекция

...
Президентът на световната футболта централа ФИФА Джани Инфантино изнесе лекция
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА се скара на критиците на Катар за лицемерието им

Президентът на международната футболта централа ФИФА Джани Инфантино изнесе лекция на европейците за рецензиите към Катар за човешките права и отбрани решението на страната-домакин в последния миг да забрани бирата на стадионите на Световното състезание, заяви Асошиейтед прес.  Президентът на ФИФА изнесе едночасова дрънканица в навечерието на мача на откриването на финалите за Световната купа и по-късно прекара към 45 минути, отговаряйки на въпроси на медиите по отношение на дейностите на катарското държавно управление и необятен набор от други тематики.  „ Днес се усещам катарец “, сподели Инфантино в събота при започване на първата си конференция на Световното състезание. „ Днес се усещам арабин. Днес се усещам африканец. Днес се усещам гей. Днес се усещам неработоспособен. Днес се усещам гастарбайтер ”, сподели Инфантино. По-късно Инфантино отвърна и на кореспондент, който видя, че е оставил дамите отвън необикновената си декларация. „ Чувствам се като жена “, отговори президентът на ФИФА.

Катар е изправен пред голям брой рецензии от 2010 година, когато беше определен от ФИФА за хазаин на най-големия футболен шампионат в света.

Работниците мигранти, които построиха стадионите за Световното състезание в Катар, постоянно работеха дълги часове при тежки условия и бяха подложени на дискриминация, обири на заплати и други злоупотреби, защото техните работодатели избягваха отговорността, твърди основаната в Лондон правозащитна група Equidem в отчет от 75 страници, оповестен този месец. Инфантино отбрани имиграционната политика на страната и похвали държавното управление, че притегля мигранти на работа.

„ Ние в Европа затваряме границите си и не разрешаваме на процедура нито един служащ от тези страни, който има явно доста ниски приходи, да работи законно в нашите страни “, сподели Инфантино. „ Ако Европа в действителност се интересува от ориста на тези хора, тези младежи, тогава Европа също би могла да направи като Катар “, добави той.

„ Но им дайте малко работа. Дайте им малко бъдеще. Дайте им малко вяра. Но това предоставяне на честен урок, едностранчиво, е просто двуличие “, отсече президентът на ФИФА.

Катар се ръководи от унаследен емир, който има безспорната власт върху всички държавни решения и следва ултраконсервативна форма на исляма, известна като уахабизъм. През последните години Катар се трансформира след взрива на природния газ през 90-те години на предишния век, само че се изправи пред напън от вътрешната страна да остане правилен на своето ислямско завещание и бедуински корени.

Под непоколебим интернационален надзор, Катар вкара редица трудови промени през последните години, които бяха похвалени от Equidem и други правозащитни групи. Но бранителите споделят, че злоупотребите са към момента необятно публикувани и че служащите имат малко благоприятни условия за правна отбрана. Инфантино обаче продължи да пази катарското държавно управление за връщане на рецензиите назад към Запада.

„ Това, което ние, европейците, вършим през последните 3000 години, би трябвало през идващите 3000 години да се извиняваме, преди да стартираме да даваме морални уроци на хората “, сподели Инфантино на конференция пред стотици интернационалните медии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР