Президентът на Славия Венцеслав Стефанов гостува в предаването на Sportal.bg

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов гостува в предаването на Sportal.bg
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Ерата на Лудогорец приключва, ЦСКА-София ще е шампион, но не знам за какво дават зор

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов гостува в предаването на Sportal.bg и Sportal TV “От дузпа в тъч”. Босът на “белите” засегна доста тематики от родния футбол и съобщи, че счита, че царуването на Лудогорец като първенец на България завършва. Шефът на клуба от “Овча Купел” е на мнение, че ЦСКА-София ще е отличник през сегашния сезон.

“Ерата на Лудогорец завършва на 100%. ЦСКА-София ще е първенец тази година. Въпреки че не им би трябвало. Аз на мястото на Ганчев не бих давал толкоз напън поради наказването от Европа. Може би индивидът желае да покаже, че все пак може да бъде първенец и незаслужено е отхвърлен от турнирите”.

Стефанов взе отношение и по въпроса за съдиите в родната Първа лига. Босът на “белите” призна, че страничният арбитър на мача на неговия отбор против Верея е позволил неточност, като не е признал попадение на старозагорци, само че това не е огромният проблем на нашите арбитри.

“Причината за слабите съдии е в нас ръководителите. Ако ние не ги преследваме с претенции, обещания и тн. всички ще свирят каквото могат. Трябва да се очистят от двата-трима, които са се потвърдили като прислужници. За мача с Верея страничният арбитър позволи неточност, само че това момче, което е зад вратата посмъртно не може да бъде отговорен. Той няма по какъв начин да види къде е паднала пред или зад голлинията. Може ли този човек да си постави на съвестта, че има гол. Ами, в случай че няма?. Този арбитър няма безусловно никаква виновност. Ако си спомните, в наш мач, при който един състезател си смъкна топката с ръка и я прати във вратата. Има неточност, има и амнистия. Страшното е, че има съдии, които си свирят единствено на едни тимове, оказват помощ им. Случаите са много. Вие можете да видите статистически кои са. Грешката на съдийската комисия е, че не е изгонила тези рефери. Сигурно разчитат, че ще се поправят”, сподели Стефанов.

Шефът на софийския отбор се върна и към мача на “Герена”, който лиши купата на Левски за сметка на Лудогорец през 2013 година. Стефанов счита, че “сините” са се самоубили и “белите” не са играли в интерес на “орлите”. Венци се пошегува, че Гошо Петков е получил каса шампанско от щаба на разградчани и са го изпили.

“Тогава Левски се самоуби. Техен футболист си вкара автогол. Къде търсят под вола теле, че сме получили нещо. Приемете, че сме го изпили шампанското на Георги Петков. Помислете дали възходът на Лудогорец не потегли след този мач. Не на българския футбол, а на клуба. Лудогорец не е българският футбол. Там бяха известни единствено с мазните борби”.

Венци разяснява и утрешния мач на националния тим против Франция. Според него България ще победи “петлите”, а Петър Хубчев е най-хубавият вид за селекционер.

“Аз съм уверен, че ще победим Франция. Ако момчетата се раздават по този начин, както против Швеция, противникът ще преклони глава. Хубчев съумя да промени доста неща - най-много колектива. А когато се играе като тим, мъчно може да бъде надвит един отбор. Петър е първият треньор, който самоуверено нагази в джунглата на българския футбол и при него нещата са доста прецизни. Радвам се, че той е отпред на този отбор”.

Стефанов разяснява и възможната кандидатура на Наско Сираков и Любо Пенев за президент на БФС. Според него това не е правилно деяние по отношение на Борислав Михайлов, който им е помагал до този миг.

“Не е правилно съгласно мен. Аз съм подготвен да чуя всеки един и да вземем решение кого да подкрепим. Един човек, който 20 години от националния тим е направил толкоз доста за теб и ти тихомълком… Кой щеше да направи Любо Пенев треньор на националния тим? Ако беше Батето, знаеш ли по кое време щеше да го направи? Един заслужен човек би дал препоръки: “направи това, направи онова”, а не да ти желае мястото. Боби Михайлов може да е всевъзможен, само че направи една база на националния тим без да е взел една стотинка от страната. Да забележим другите, които желаят да застанат да кажат какво могат да създадат, какво са създали и какво могат да дадат. Или е стани Гоше, да седне Тоше”, разяснява Венци.

Босът се върна и към купата на Славия през 1996 година. Той счита, че това е най-честната купа от началото на Демокрацията и постоянно се е ядосвал на слуховете и легендите, които се носят по отношение на триумфите.

“Тази купа в действителност е най-честната. Аз постоянно скачам по тази причина, тъй като тогава на някои хора не им изнасяше и се наговориха куп нелепости. Имаше един Иво Георгиев - след години го видях в някакъв гараж в Австрия сменяше гуми. Разправяше, че някой го бил качвал в някакви багажници и сходни простотии. Тогава го запитах дали се е возил в миналото по този начин. Казах му, в случай че желае да го повозя, тъй като не знае по какъв начин е и приказва някакви нелепости. Той вика “не, накараха ме”. Това са простотии”, възмути се Стефанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР