Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширно интервю пред Sportal.bg.

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширно интервю пред Sportal.bg.
Коментари Харесай

Венци Стефанов за Славия, лобитата в изпълкома, ВАР и кой спаси Левски

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обстойно изявление пред Sportal.bg . Босът на " белите " е дружно с отбра наоколо до Алания, където отборът се приготвя за втората част на шампионата. Шефът на клуба от София приказва по голям брой тематики свързани с родния футбол - Славия, Футболист на годината, последните решения на Изпълкома, новият народен селекционер, новият началник на съдиите, бъдещият конгрес на БФС, ВАР, въпросите към аматьорския футбол, кой избави Левски и докога, кой ще е първенец,В както и още много други въпроси.

Венци е на мнение, че Славия ще има доста по-добър полусезон напролет спрямо есента и съобщи, че е изцяло уверен, че Александър Тарханов е верният човек на " Овча Купел ".

" Мисля, че две-три от новите момчета са подготвени да се впишат добре в състава ни. През есента доста фактори повлияха на представянето ни. С присъединяване ни в Европа нещата не изглеждаха по най-хубавия метод. Загорчич беше обезпокоен, искаше да си върви, имаше напрежение в тима. Стана промяната на треньора, до момента в който пристигна Тарханов минаха още няколко кръга и нещата потеглиха обратно. Аз съм уверен, че в този момент ще изглеждаме по друг метод. Аз изрично желаех Тарханов, тъй като знам по какъв начин работи. С него виждаш на терена, това което той желае. ", сподели Стефанов.

" Относно Янис Карабельов в действителност не чаках такова развиване на нещата, искам му единствено положителното, само че съм уверен в едно - той направи огромна неточност. Имаше разновидности за Русия, в които щеше да получава по 40 000 $ на месец, а отиде за 8000 евро в Унгария. За мен е мъчителна тази тематика, да не навлизаме в допълнение ".

Стефанов съобщи, че премиите от церемонията за Футболист на годината са общо взето предстоящи, като посочи обстоятелството, че съгласно него Тодор Неделев в най-талантливият състезател в България, само че няма нужната душeвност, с цел да бъде на върха.

" Жалко, че Неделев е толкоз лекомислен и с тази травма. Той е най-хубавият ни футболист, само че няма душeвност, няма упоритост. Радвам се, че треньор на годината стана един човек, който аз почитам - Николай Киров. В общи линии останалото е позната картинка.

Босът на " белите " утвърждава избора на Ясен Петров за народен селекционер и счита, че експертът има нужните благоприятни условия, с цел да реализира триумфи с представителния отбор. Също по този начин счита, че в съдийската комисия ще има позитивна смяна с назначението на Костадин Гергинов.

" Александър Димитров си е направил сметката, че би трябвало да поработи още малко с младежите и в случай че покаже още резултати, е обикновено да застане отпред. Ясен Петров от първо запитване сподели " окей, чест е да защитаваш националния тим ". На нас ни би трябвало треньор, който може да промени нещо в отбора. Едно от изискванията му е на младите момчета да се даде късмет и да бъдат гръбнака на един нов народен тим. Това е пътят съгласно мен.

" Има лобита в Изпълкома, не за народен селекционер, само че за други неща се употребяват някои неща, за които аз съм срещу. Когато има нов Конгрес новият презиент би трябвало да реши този проблем. Не можеш да приказваш неща, които не можеш да докажеш. Например по назначението на шефове на съдиите, делегади и тем сходни. По своята същина са дребни камъчета, само че от време на време те обръщат каруцата. Досегашният началник на съдиите беше под всякаква рецензия. Преди това при Сталев нямаше такива неща, тъй като на него не можеше да му се каже смени тоя или оня. Сега Гергинов е кардинален човек и не мисля, че ще цепи басма на някого и нямам доверие да се навежда на някого ".

Стефанов изрично се опълчва на предлагането за избор на президент на БФС глас да имат единствено професионалните клубове, като посочи, че съгласно него аматьорският футбол е най-важният в България и точно неговото развиване би трябвало да е приоритет.

" За мен предлагането единствено професионалните клубове да имат право на глас е в прорез с разпоредбите. Мисля, че господин Фурнаджиев се е изказал неопитен. Футболът потегля долу от дилетантите. Там би трябвало да се концентрира главната активност. Трябва връзката сред дилетантите и БФС да бъде крепко скрепена. Те са най-важната съставна част от българския футбол. Ако го няма, свърешно е и по-добре да играем на петанка. Несериозно е това предложение ".

Стефанов засегна и тематиката за броя на чужденците в българския футбол. Венци призна, че е имало предложение в изпълкома за намаляването на допустимите играчи без български паспорти, само че то е срещнало опозиция най-много от боса на Лудогорец Кирил Домусчиев.

" Стига с тия недоказани чужденци. България да е за българите. Ако има качества, дано да пристигна. И в Турция да вземем за пример взимат чужденци, само че те го вършат повече от бизнес позиция. Дойде някое огромно име и единствено от фланелките му изплатят заплатата. В България, който и футболист да вземат в Лудогорец какъв брой фланелки ще продадат? За 1.40 лева..ако ще да пристигна и Роберто Карлуш. При нас изискванията са разнообразни.

" Много внезапна бе реакцията на Домусчиев като се предложи понижаване на броят на чужденците. Не, не, не никога ". Вместо да имаш 20 и недостатък, вземи 10-15, вземи топ играчи. Предложението беше да се гласоподава за 15, като тези, които са с контракти с 2-3 години да има гратисен интервал за тях. Не се одобри, само че съгласно мен е огромна неточност ".

" За мен би трябвало да се организира конгрес. Наистина обстановката досега не зависеше от желанието на Изпълкома. Пандемията близо година не разрешава да се събират 600 души на едно место и това е повода. Според мен би трябвало да се случи. След това пък не виждам смисъл да има още един конгрес след 3-4 месеца.

Стефанов показа за следващ път, че е срещу въвеждането на ВАР в България и счита, че това няма да е за положителното на футбола.

" За мен ВАР е негативно нещо. За мен това е небивалица. Толкова години футболът е без тези нелепости и простотии. Как да бъдеш сигурен в тези съдии, които ще вземат решение. Аз на тях нямам доверие на съвсем нито един. Аз съм сигурен, че при нас отново ще се упорочи ".

Ръководителят също по този начин съобщи, че съгласно него Лудогорец още веднъж ще е шампоион и счита, че спасителят на Левски не е Павел Колев, а Тити Папазов, благодарение на Наско Сираков.

" Ако не създадат някои доста груби неточности Лудогорец, ще станат първенци още веднъж. На мен не ми се вижда допустимо. За Ботев нямам достойнството да познавам Антон Зингаревич. Ако ще влизат пари в клуба е хубаво, само че би трябвало да се внимава, тъй като е имало в историята случаи, които не са били за положително с непознати вложения.

" Аз се чудя за какво въобще Павел Колев беше част от отбора. Футболният съюз бяха извънредно щастиви от неговото овакантяване, в този момент считам, че и в Левски са щастливи. Спасителят на Левски се споделя Тити Папазов, както и Наско Сираков. Тити беше като деятел - ходеше, тичаше, бореше се и съм сигурен, че най-после няма да бъде свестен. За мен Тити избави Левски и почитателите. Друг е въпросът преди този момент по какъв начин е ръководен клубът. Ако няма човек, който да поеме насъбраните отговорности на Левски е невероятно да се изчистят.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР