Президентът на Славия и член на изпълнителния комитет на Българския

...
Президентът на Славия и член на изпълнителния комитет на Българския
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Форматът на първенството може да се промени

Президентът на Славия и член на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов съобщи пред Sportal.bg, че е допустимо форматът в efbet Лига да претърпи смяна за новия сезон. Изказването на боса на " белите " идва като контра на това, което направи през вчерашния ден Атанас Фурнаджиев. Стефанов прикани футболните хора в България да чуят песента на именития Емил Димитров " Ако си дал ".

" Нека забележим тима под управлението на Ясен Петров в един-два мача и тогава да приказваме. Смятам, че този човек има капацитет. Нека забележим какво ще стане. Знаете приказката, че всеки редови войник носи в мешката си маршалски скиптър. Българите сме царе на отрицанието! Ако има по какъв начин, ще оплюем всички. Сърбите са доста разнообразни от нас, те са шовинисти, държат на другарството. Колкото сърби са били в Славия, на никое място не съм чул някой сърбин да каже за различен сърбин, че е неприятен футболист. Само викат: " Кой? Тоя ли? Ооо, супер! Супер! Първа лига ". Много е правилен вицът, че до българския котел в Ада няма демон, тъй като който тръгне да излиза от казана, другите го хващат за краката и го дърпат надолу. Нека дадем малко време на Ясен Петров. Божидар Краев ми се коства безсрамно момче, на всичко от горната страна - средняк. Ако е доста добър, ще играе в клуба си. Добре че там е по-топло времето, другояче щеше да хване дискова херния.

Ако хората от бургаско-мускатовата връзка оглавят БФС, с българския футбол е свършено. Отбор нямат в Бургас, тръгнали да взимат властта във футболния съюз! Черноморец в този момент се е засилил към Втора лига - не знаех, че това е равнището на Бургас. Носят табелата за завършек на колоната. Футболът в личния си град не могат да ръководят, за БФС приказват. А това е четвъртият по величина град в България. " Нефтохим " и другите бургаски предприятия и хотели къде са? Не са ли там? Да не са в Разград? Защо тогава футболът им е в това положение? Много е елементарно с непозната пита помен да правиш - зад теб да е " Нефтохим ", ти и шефовете към теб да взимате по 150% награди, всеки месец да ти дават торби с пари. Тоя филм го прожектираха едно време.

Казвам истината! Ако толкоз са кадърни управленци, да са създали един мощен тим, да са намерили спонсори, предприемачи, имат добър кмет, градът цъфти отвред. Значи за другите действия в Бургас има хора, които могат да оказват помощ, за футболът - няма. Хората би трябвало да са луди да мислят, че с такива управленци могат нещо да създадат. За да управляваш, би трябвало да дадеш личния си образец. Какво са дал? Песента на Емил Димитров " Ако си дал " би трябвало да бъде пусната на всички тези. Нека да я слушат най-малко един път и да забележим дали ще схванат това, което пее този огромен артист. " Ако си дал " … Да я чуят, за всички ще е потребно!

Вече три години приказвам срещу формата на настоящия шампионат. За мен форматът с 16 тима е най-точният за българския футбол - 30 кръга и още 6-7 срещи за Купата на България. Четох, че Фурнаджиев споделя, че за новия сезон не могат да се трансформират нещата. Абсолютно форматът може да се промени за новия сезон. Важни са хората по районите, а не какво споделил този или оня. В Швейцария за всяко нещо вършат референдум, а ние тук - куче влачи автобус. Явно не е добре осведомен индивидът. На него силата му е в другия бизнес - с колите.

Пак споделям, дайте да забележим кой е дал. Който е дал, той да седне на масата. Има право да приказва, единствено който е дал. Не ни трябват такива дето единствено са яли. Решенията би трябвало да идват от тези, които дават - Гриша Ганчев, Сираков, Кирил Домусчиев, шефовете във Враца, ТИМ във Варна, Найденов, Крушарски, хората в Ботев (Пловдив), Иван Василев и така нататък Тези хора дават. В Пирин обстановката малко наподобява " ела ме ритни ", не се знае кой пие и кой заплаща, само че е хубаво, че и там се дават пари за футбол. Благоевград е може би най-футболният град в България. " Ако си дал " - това е ", сподели Венцеслав Стефанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР