Президентът на Сирия Башар Асад пристигна на работно посещение в

...
Президентът на Сирия Башар Асад пристигна на работно посещение в
Коментари Харесай

Башар Асад спешно при Владимир Путин в Кремъл

Президентът на Сирия Башар Асад дойде на работно посещаване в Русия и се срещна в Кремъл с съветския си сътрудник Владимир Путин. Посещението не беше оповестено авансово, предава от Москва нашият сътрудник Ангел Григоров.

Владимир Путин поздрави Башар Асад за успеха му на президентските избори през май и акцентира заслугите му за възобновяване на Сирия.

Руският президент посочи, че с помощта на взаимните старания на Москва и Дамаск на терористите е нанесен сериозен удар и държавното управление на Асад управлява 90% от територията на страната.

Според Владимир Путин главният проблем в Сирия е наличието в обособени региони на задгранични войски, което опонира на интернационалното право и пречи на законното държавно управление да сплоти страната.

Башар Асад акцентира от своя страна деструктивната роля на някои страни, които блокират политическите процеси в Сирия. Той дефинира наложените на Дамаск наказания като нелегитимни и безчовечен.

Двамата президенти разискаха филантропичното съдействие и взаимната битка с коронавирусната зараза.

Путин подсети, че в Сирия към този момент са доставени първите партиди от съветските ваксини „ Спутник V “ и „ Спутник Light “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР