Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски призна, че има френско

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски призна, че има френско
Коментари Харесай

Скопие потвърди, че има предложение на Франция по спора между България и РСМ

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски призна, че има френско предложение за споразумяване на разногласието сред София и Скопие. Във Facebook и външният министър Буяр Османи призна, че има самодейност на Париж, защото Франция ръководи Съвета на Европейския съюз, заяви кореспондент на БНР.

Всички включени в процеса страни дават оптимален подтик да се постави предложение на масата на договаряния, с цел да бъде вдигнато българското несъгласие, написа Османи във Facebook.

Президентът Пендаровски пък разгласи, че самодейната политика на френското председателство е добре пристигнала и би могла да способства за намирането на решение.

БГНЕС заяви през вчерашния ден, че на последния съдружен съвет на 27 май е обсъждана обща аудиенция на президента, премиера и външния ни министър във Франция. Според участници в съдружния съвет там се очаквало да бъде утвърдено предложение на президента Еманюел Макрон, което да вдигне ветото договарянията за започване на договарянията на Република Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

Вчера министър председателят Кирил Петков нито удостовери, нито отхвърли информацията, че се приготвя негова аудиенция в Париж.

Българският държавен глава Румен Радев отхвърли през днешния ден опцията да взе участие в такава среща.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР