Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски прие днес в резиденцията

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски прие днес в резиденцията
Коментари Харесай

Президентът на РСМ се срещна с партия, обявена за сепаратистка

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски одобри през днешния ден в резиденцията си представители на нерегистрираното в България придвижване ОМО „ Илинден “, както и на няколко други цивилен сдружения.

С решение на Конституционния съд основаната в края на 90-те години паритя " ОМО-Илинден - Пирин " е оповестена за противоконституционна поради прокламирани хрумвания за фракционизъм.

„ Разговаряхме за тяхната работа и активността им в региона на човешките права, поощряване на толерантността и създаване на гражданско общество “, написа Пендаровски в профила си във " Facebook ".

Той акцентира, че Република Северна Македония е насочила напъните си към развиване на добросъседство и другарски връзки с България в духа на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни от 2017 година

Относно разговора с България Пендаровски съобщи, че е почнал нов стадий, а двете страни са декларирали воля за прогрес на този развой. Той акцентира, че е значимо всяка политическа институция в двете страни да даде своя принос за решение на отворените въпроси.

Пендаровски осведоми гостите си за идното си публично посещаване в България, за което се е договорил с българския държавен глава Румен Радев, оповестяват от президентската пресслужба.

Отчет за връзките София - Скопие даде в Народното събрание в Северна Македония външният министър Буяр Османи. Той дефинира като " нервност " обвиняванията, че разногласието с България се взема решение подмолно. Пред парламентарната Комисия по външни въпроси Османи увери, че каквото и да бъде контрактувано сред София и Скопие, то ще бъде утвърдено в Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР