Президентът на САЩ обяви в понеделник Революционната гвардия на Иран

...
Президентът на САЩ обяви в понеделник Революционната гвардия на Иран
Коментари Харесай

Елитната Революционна гвардия на Иран е терористична организация, обявиха САЩ

Президентът на Съединени американски щати разгласи в понеделник Революционната армия на Иран за терористична организация в невиждана мярка, която повишава още повече напрежението в Близкия изток, заяви " Ройтерс ".

От Техеран отвърнаха, че Вашингтон се държи по този начин поради растящото въздействие на страната в региона и света и че ще отвърнат с огледални дейности.

Революционната армия е най-мощната световна институция в Ислямската република, управлява значими елементи от стопанската система и от време на време е считана за " страна в страната ".

Това е първият път в историята, когато Съединени американски щати афишират за терористична организация част от формалната войска на друга страна.

" Корпусът на Ислямската Революционна армия е главното средство на иранското държавно управление за управление и осъществяване на една световна терористична акция ", се споделя в изказването на президента. С решението " вършим кристално ясни рисковете от това да се прави бизнес или да се дава поддръжка на корпуса. Ако имате общи каузи с тях, значи финансирате тероризма. "

Критици на това решение предупреждаваха,че заплашва американски чиновници на защитата и спецслужибте с ответни дейности от вражески настроени държавни управления. Досега Съединени американски щати бяха вписвали в черен лист десетки компании и физически лица, свързани с Корпуса, само че не и самата организация.

Държавният секретар Майк Помпео изясни на конференция, че решението на Вашингтон влиза в действие след една седмица. Това съвсем ще съвпадне с първата годишнина от отдръпването от Съединени американски щати от интернационалното съглашение за заледяване на иранската нуклеарна стратегия.

Революционната армия дава отговор и за иранските балистични ракети и нуклеарни стратегии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР