Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник, че чува,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник, че чува,
Коментари Харесай

Тръмп за Урсула фон дер Лайен: Много жилав и упорит преговарящ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи във вторник, че чува, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е " доста жилест и твърдоглав договарящ " , само че съобщи, че се надява Съединени американски щати и Европейският съюз да реализират прогрес за нова комерсиална договорка .

" Чудесно е да бъдем с ръководителя на Европейската комисия и с жена, която е доста уважавана , би трябвало да кажа и слушам, че е доста жилест и твърдоглав договарящ, което е неприятна вест за нас ", изясни Тръмп в Давос.

" Търговията сега и договорка сред нас и всъщност Европа е нещо, което всички желаеме да можем да реализираме ", добави той.
 Борисов разиска с фон дер Лайен природата, бъдещето на труда и геополитиката
Борисов разиска с фон дер Лайен природата, бъдещето на труда и геополитиката

А със Сасоли, водещата ролята на Европейски Съюз за работещи решения по световни тематики

За първи път фон дер Лайен среща Тръмп , който има доста различия с Европа във връзка с данъчната и комерсиалната политика , в това число нов дигитален налог от френска страна , който американските механически колоси, като Amazon и Гугъл, са принудени да заплащат.

" Мисля, че това, което в никакъв случай не би трябвало да забравяме, че имаме дълга история на обща основа , на доста бизнес спогодби, другарство ", разяснява фон дер Лайен.

" Американският и европейският народ са положителни другари и това е, което би трябвало да надградим ", добави тя.

Заради френския налог , администрацията на Тръмп разгласи проекти да наложи мита до 100% върху вноса на сирене, вино, червило и различен френски артикули, а Франция заплаши, че ще отговори.

Тръмп желае да отстрани комерсиалните отстъпки на Европейски Съюз , като заплашва с мита немски коли , в това число BMW и Mercedes-Benz.
 Борисов за речта на Тръмп: Нашето стратегическо партньорство е тъкмо в тези сфери
Борисов за речта на Тръмп: Нашето стратегическо партньорство е тъкмо в тези сфери

Доходи, сигурност, мощна стопанска система... енергийно съдействие България-САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР